10 numara yağ denetimleri arttı - - Son Dakika
Güncel

10 numara yağ denetimleri arttı -

10 numara yağ denetimleri arttı -

Son günlerde otobüs yangınlarıyla gündeme gelen 10 numara yağ kullanımı ilgili Bursa'da halk otobüslerine denetim yapıldı.

05.08.2014 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son günlerde otobüs yangınlarıyla gündeme gelen 10 numara yağ kullanımı ilgili Bursa'da halk otobüslerine denetim yapıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri Bursa-Ankara yolunda 10 numara yağ kullanımına karşı halk otobüslerinde egzoz gazı emisyon ölçümü yaptı. Halk otobüslerinin içine de binen ekipler, yolculara otobüs şoförlerinden şikayetlerinin olup olmadığını sordu.

Egzoz emisyon ölçümü ortalama değerlerin üzerinde olan halk otobüslerine bin 755 lira para cezası kesildi.

Uygulamayla ilgili konuşan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Faruk Güneş, "Son günlerde özellikle İstanbul ve Ankara illerimizde meydana gelen halk otobüsleri ve belediye otobüslerinin karıştığı kazalarla ilgili, 10 numara yağ kullanımıyla ilgili olarak denetleme yapıyoruz. Şuan bir halk otobüsünü denetledik aracında yoğun egzoz dumanı var. Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğümüz gerekli cezaları yazıyor. Biz de kendimi yönümüzde gerekli cezaları yazıyoruz. Amacımız vatandaşımızın daha temiz bir hava soluması, trafik tehlikelerinden uzak bin yolculuk yapabilmesi. Vatandaşlarımızın can güvenliği bizim için herşeyin önünde. Uygulamalarımız devam edecek, bu konu üzerinde duyarlıyız. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Denetlemelerimizi yoğun bir şekilde yapıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 numara yağ denetimleri arttı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement