10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Antalya'da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı.

10.01.2015 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yayımladıkları mesajlarla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yayımladığı mesajında, Türk basınının büyük bir kuvvet olduğunu, 2005 yılında 29 bin olan gazeteci sayısının 2012 sonu itibarıyla 52 bine yükseldiğine dikkati çekti. Türel, Antalya yerel basınının da 58'i gazete, 74 yayın organı ve 400'e yaklaşan basın kartı sahibiyle Türkiye'nin kuvvetli yerel basın kollarından olduğunu belirtti.

Halkın doğru haber almasını sağlamanın gazeteciliğin meslek ilkesi olduğu gibi, demokrasinin de şartı olduğunu bildiren Türel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Doğru ve tarafsız gazeteciliğin değerinin arttığı bir dönemde Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak yerel basınımızdaki gazeteci arkadaşlarımıza destek olacak, onların tecrübelerinden, fikirlerinden istifade edecek, Antalya'nın tarihine şahitlik etmiş üstatları bütün Antalyalılar'ın daha iyi tanımasını sağlayacak şekilde çalışmalar yapacağımızı, bu vesileyle bütün arkadaşlarıma duyurmak istiyorum."

AK Parti İl Başkanı Köse

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ise basın mensuplarının toplumsal bilinçlenmede büyük katkı sahibi olduklarını kaydetti.

Gazeteciliğin çağın en dinamik mesleklerinden olduğunu belirten Köse, mesajında, "Bu güzide mesleği ve basın camiasını toplum olarak her zaman takdir ve saygıyla izlemeye devam etmekteyiz. Bu vesileyle değerli basın mensubu kardeşlerimin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, her zaman yanımızda olan gazetecilerimizin kendilerine ve ailelerine sağlık ve başarılar temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

- CHP İl Başkanı Arı

CHP İl Başkanı Cavit Arı da CHP iktidarında sadece özgür değil, aynı zamanda kalkındırılmış basınıyla halkın gerçek manada haber alma özgürlüğüne kavuşacağını kaydetti.

Haber alma ihtiyacının temel ihtiyaç olduğunu ve bu görevi basın çalışanlarının üstlendiğini belirten Arı, bu görevi ifa edenlerin işlerini daha iyi yapabilmeleri için erk sahiplerinin ellerinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

Mesajında, "Ancak günümüz Türkiyesi'nde bunun tam tersi uygulamalar yürürlükte. Tüm dünya, Türkiye'yi 'Gazeteci hapishanesi' olarak biliyor. Çünkü tutuklu gazeteci sayısı bakımından dünya birincisiyiz AKP sayesinde" ifadelerini kullanan Arı, CHP iktidarında halkın haber alma özgürlüğüne kavuşacağını savundu.

ANSİAD Başkanı Eroğlu

Antalya Sanayici İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu, mesajında, Antalya'nın pek çok alanda öncü il olmasında basın çalışanlarının büyük rolü olduğunu kaydetti.

Basın çalışanlarının sağladıkları katkıların bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam edeceğine inandığını belirten Eroğlu, basın çalışanlarının 10 Ocak Basın Çalışanları Günü'nü kutladı ve başarı diledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement