10 Sayfalık Mütalaa Ortaya Çıktı / Yeniden Yargılanma Olacak Mı? - Son Dakika
Spor

10 Sayfalık Mütalaa Ortaya Çıktı / Yeniden Yargılanma Olacak Mı?

10 Sayfalık Mütalaa Ortaya Çıktı / Yeniden Yargılanma Olacak Mı?

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun'un 10 sayfalık mütalaası ortaya çıktı.

08.06.2014 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şike davasında yargılamanın yenilenmesi ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin infazının durdurulması yönünde görüş bildiren İstanbul Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun'un 10 sayfalık mütalaasına 'Sabah' ulaştı.

'AYNI MAÇ İÇİN FARKLI CEZALAR!'

Savcı Coşkun mütalaasında, aynı maç üzerinden, aynı örgütün amacı doğrultusunda işlendiği iddia edilen şike, şikeye teşebbüs ve teşvik primi suçlarının, faillerinin aynı eylem nitelendirilmesi ile cezalandırılması gerekirken, aynı eylem için farklı suçlama ve farklı cezalar verildiğini, bazı sanıklar için fazla cezalar verildiği ifade etti.

'TEK YOL YENİDEN YARGILAMA'

Savcı mütalaasında, bazı sanıklar hakkında maddi hataya düşülerek fazla ceza verildiği, bu hükümlerin de Yargıtay tarafından onanarak kesinleştirildiği için yeniden yargılama dışında bu maddi hatanın giderilmesine yönelik başka bir yol bulunmadığını belirtti. Savcı, CMK 311. Maddesi'nde, kesin hükümle sonuçlanmış hükümler bakımından sonradan ortaya çıkan durum ile sanığın beraati veya daha az ceza alma ihtimali bulunduğundan yargılamanın yenilenmesi gerektiğini vurguladı.

'EMENİKE'YE BERAAT VERİLİRKEN..'

Mütalaada, Karabük-F.Bahçe maçında Emenike hakkında şike suçundan beraat verilirken, Aziz Yıldırım hakkında, şikeye teşebbüs suçundan ceza verilebileceği halde, şikeden ceza verildiği, Yargıtay tarafından da onarak kesinleştiği belirtildi. Yıldırım hakkında verilen bu kararın hatalı olduğu vurgulandı. Savcı, beraatla sonuçlanan Emenike dosyasının bir suretinin 'Şike davası dosyasına konulmasını ve yargılama talebinin değerlendirilmesinde bu dosyanın dikkate alınmasını talep etti.

GÖZLER ARTIK HEYETTE

Şike dosyası ile ilgili savcı Abdullah Mirza Coşkun'un yeniden yargılama talep etmesi üzerine gözler son kararı verecek İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çevrildi. Savcı Coşkun'un mütalaası Başkan Metin Tamirci, Hakimler Mehmet Uğurlu ve Fatma Şahin'den oluşan heyet için bağlayıcı değil. 132 klasörden oluşan dosyada yeniden yargılama yapılıp yapılmayacağına söz konusu heyet karar verecek. Heyet oy birliği ile karar alabileceği gibi oy çokluğu ile de karar çıkabilir. Yaklaşık bir ay önce Yargıtay'dan infaz sürecinin başlatılması için mahkemeye gelen dosya mütalaa yazımı için Savcı Abdullah Mirza Coşkun'a teslim edilmişti. Heyete de dosyanın özeti CD halinde dağıtılmıştı. Hakimler o günden bu yana iddianame, karar, gerekçeli karar ve Yargıtay'ın onama kararından oluşan özet dosya üzerinde çalışıyor.

SABAH GAZETESİ/ VELİ SARIBOĞA

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor 10 Sayfalık Mütalaa Ortaya Çıktı / Yeniden Yargılanma Olacak Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement