10 Ülkede Müslümanların Yüzü Güldü - Son Dakika
Güncel

10 Ülkede Müslümanların Yüzü Güldü

10 Ülkede Müslümanların Yüzü Güldü

İhlas Vakfı, Somali, Afganistan, Etiyopya, Yemen, Sudan, Moritanya, Kenya, Azerbaycan, Gürcistan ve Hindistan'da kurban organizasyonları düzenledi.

05.10.2014 20:03  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İhlas Vakfı, başta Türkiye olmak üzere Somali, Afganistan, Etiyopya, Yemen, Sudan, Moritanya, Kenya, Azerbaycan, Gürcistan ve Hindistan olmak üzere 10 ülkede kurban organizasyonları düzenledi.

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay İhlas Vakfı Kurban Organizasyonları sonrasında basına bir açıklama yaptı. Okyay, Hayırseverlerin bağışladığı kurban vekaletleri ile her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinde kurban organizasyonları gerçekleştirdiklerini belirterek bu sene de başta Türkiye olmak üzere, Somali, Afganistan, Etiyopya (Habeşistan), Yemen, Sudan, Moritanya, Kenya, Azerbaycan, Gürcistan ve Hindistan olmak üzere 10 ülkede kurban organizasyonları düzenlediklerini ifade etti.

Okyay, İslami usullere uygun olarak yapılan kesimler neticesinde elde edilen etlerin 10 ülkede poşetlenerek ihtiyaç sahibi Müslümanlara ulaştırıldığını belirtti. Okyay ayrıca Türkiye'de 33 öğrenci yurdunun bulunduğu şehirlerde ve Afyon'da kesimler yapıldığını, kesimler neticesinde elde edilen etlerin yıl boyunca İhlas Vakfı yurtlarında barınan öğrenciler için sarf edileceğini söyledi.

Okyay, hayırseverleri katkıları ile Türkiye'de ve on ülkede Kurban Organizasyonu ile binlerce Müslümanın hayır duasını aldıklarını söyleyerek bağış sahiplerine teşekkür etti.

SOMALİ'DE BAYRAM YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

İç savaş sebebi ile yıllardan beri yokluk ve yoksullukla mücadele eden Türkiye'nin birçok kurum ve kuruluşu ile her türlü yardımı ulaştırdığı Somali'de bu yıl İhlas Vakfı kestiği kurbanlarla bir nebzede olsun yüzlerin gülmesini sağladı. Somali Koordinatörü Hasan Gümüş koordinasyonunda bu sene Somali'de 210 Büyükbaş Kurban kesimi gerçekleştirildi. Elde edilen etler poşetlenerek çadırlarda yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Somali Koordinatörü Hasan Gümüş yaptığı açıklamada kesimler neticesinde dağıtılan etler ile Somali halkının daha güzel bir bayram geçirmesine vesile olduklarını söyledi. Somali'de iç savaş sebebi ile çok büyük sıkıntıların yaşandığının altını çizen Gümüş kurban vekaletlerini İhlas Vakfına veren hayırseverle teşekkürlerini iletti.

AFGANİSTANLI TÜRKMENLERDEN HAYIR DUA VAR

Fakirlik ve yoksullukla mücadelenin devam ettiği Afganistan'da her sene olduğu gibi bu senede Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı Kuzey vilayetlerinden olan Mezar-ı Şerif ve Şıbırgan vilayetlerinde 200 büyükbaş kurban kesimi yapıldı. Afganistan Kurban Koordinatörü ve İpekyol Başkanı Mustafa Mahdum ve Abdulhakim Mahdum koordinesinde gerçekleşen kesimlerinde elde edilen etler paketlenerek ihtiyaç sahiplerine bir bir teslim edildi.

Ayrıca İhlas Vakfı'nı Afganistan genelinde açtığı 12 öğrenci yurdunda barınan öğrenciler de yıl boyunca etlerden istifade edecek.

İHLAS VAKFI, YEMEN İLLERİNDE

Peygamberimize olan aşkı dillere destan olan Veysel Karani Hazretlerinin memleketi olan Yemen'de İhlas Vakfı bu sene ilk defa kurban organizasyonu düzenledi. Yemen Koordinatörü Osman Gül başkanlığı ve

İhlas Vakfı yurtlarında kalan Yemenli öğrencilerle birlikte organize edilen Kurban kesimlerinde Yemenli ihtiyaç sahiplerinin evlerine kurban eti girmesi sağlandı. Yemenli Müslümanlar, "Bizleri kardeş görüp hatırlayan ve kurbanlarını Yemen'e gönderen hayırseverlere teşekkür ve selam ediyoruz" dediler.

İHLAS VAKFI, ETİYOPYA, SUDAN, KENYA VE HİNDİSTAN'DA

Peygamberimize gıyabında iman eden ve hicret eden Eshabı Kiram hazretlerini himayesine alan Melik Eshame Hazretlerinin ülkesi olan Habeşistan'da Ali Kara koordinesinde kurbanlar kesilerek kesildi. Ayrıca Sudan'da Muştak Saygın, Kenya'da da Hakkı Okur gözetiminde yapılan kurban kesimlerinde elde edilen etler ile yüzlerce kurban kesimi yapılarak binlerce fakire et olarak dağıtıldı.

İslam alimlerinin diyarı olarak bilinen ve milyonlarca Müslüman'ın yaşadığı Hindistan'da bu yıl kurban kesimleri İhlas Vakfı temsilcisi Naim Ahmet Kureyşi koordinesinde Uttar Pradesh eyaletinin Nihtaur şehrinde yapıldı. Yüzde 95'i Müslüman olan 120 bin nüfusun yaşadığı Nihtaur'da kesim neticesinde elde edilen etler İhlas Vakfı yetkilisi Naim Ahmet Kureyşi gözetiminde ihtiyaç sahibi Müslümanlara ve medreselere paketlenerek ulaştırıldı.

Ayrıca dünyanın dört bir tarafında bilinen ve ziyaret edilen Seyyid Nizameddin Evliya Hazretlerinin Dergahında torunları Seyyid Hüsrev, Seyyid Nizami ve Seyyid Suhail Nizami gözetiminde gerçekleştirilen kesimlerinde de elde edilen etler dergaha ziyarete gelen binlerce fakire paketlenerek elden verildi.

TÜRKİYE'DEKİ KESİMLER AFYON'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yurtdışında 8 ülkede gerçekleşen kesimlerinin yanı sıra yurt içinde de 27 Öğrenci yurdunun bulunduğu şehirlerde ve Afyon'da kesimler yapıldı. Türkiye Kurban Koordinatörü Tahsin Ekinci koordinesinde İslami usuller gözetilerek, vekalet sahiplerinin ismi tek tek okunup tekbirlerle yapılan kesimler neticesinde elde edilen etler yıl boyunca İhlas Vakfı yurtlarında barınan öğrencilere sarf edilmek üzere soğuk hava depolarına muhafaza altına alındı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 10 Ülkede Müslümanların Yüzü Güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement