10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivali - Son Dakika
Yerel

10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivali

Festivalin ilgi odağı, "Türk Devletleri ve Komşuları Müzesi" oldu AK Parti Genel Sekreteri İpek: "Bu festival, Türkiye’nin arkasından dünyada da bilinen bir festival olacak"

14.09.2014 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çubuk ilçesinde bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Uluslararası Çubuk Kültür Festivali" kapsamında kurulan "Türk Devletleri ve Komşuları Müzesi" ilçeyi ziyarete gelenlerin ilgi odağı oldu. Müzeyi ziyaret eden AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "Bu festival, Türkiye'nin arkasından dünyada da bilinen bir festival olacak" dedi.

Bekir Ağalar Konağı'na oluşturulan ve geçtiğimiz gün ziyarete açılan "Türk Dünyası ve Komşuları Müzesi" 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivali'nin gözdesi oldu.

Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki tarihi Bekir Ağalar Konağı'nda, ilçenin tarihi sürecini anlatan eser ve eşyaların yanı sıra Tacikistan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan, Pakistan, Afganistan, Güney Kore, Çin ve Japonya Büyükelçilikleri tarafından ülkelerini, gelenek ve kültürlerini tanıtan bölümlerde bulunuyor. Ayrıca Milli Saraylar Daire Başkanlığından gönderilen tabloların yanı sıra TÜRKSOY tarafından "Türk Dünyası" resim sergisi ve Dericizade Faruk Küçük'ün arşivinden derlenen Çubuk ve Ankara'yı anlatan tarihi fotoğraflar da yer alıyor.

Yıldırım Ahalisi Derneğine bağlı köylüler tarafından pişmaniye ve höşmerim gibi ürünlerin yapılıp ziyaretçilere ikram edildiği konak, gece geç vakitlere kadar açık kalırken festivale de renk kattı. Ziyaretçilerin adeta akın ettiği müzede bir taraftan ikramlardan tadılırken, diğer taraftan da geçmişten bugüne ilçenin kültürel tarihini görme şansı yakalandı.

"Türk Dünyası ve Komşuları Müzesi"ni ziyaret eden AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "Birçok şehrimizde festivaller yapılıyor ama genel olarak içi dolu olan, halk tarafından benimsenmiş, Ankara tarafından benimsenmiş, Ankara'nın merkezinde de yaşayıp bu festivali görmek için Çubuk'a gelen insan sayısının çok olduğu festival Çubuk Festivali'dir. Çubuk Festivali, festival anlamında da adam gibi bir festival oldu" dedi.

Çubuk festivalinin Türk dünyası, Orta Asya ve Balkanları birleştirecek bir festivale doğru gittiğini vurgulayan İpek, "Çubuk Festivali, tarih ve kültürlerimizi birleştiren bir festivale dönüşüyor. Bu anlamda da festivale ilginin çok iyi olduğunu gördüm. Özellikle insanların stant açmak için ilgisi çok iyi durumda. Şu anda insanlar gelip ziyaret ediyorlar. Giderek bu festival, Türkiye'nin arkasından dünyada da bilinen bir festival olacak. İnşallah Türkiye'nin tanıtımına, Orta Asya'nın tanıtımına, tarihimizin tanıtımına, kültürümüzün tanıtımına katkısı olacak. Bugün bunun izlerini burada gördüm. Belediye başkanına da buradan teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Müzeyi ziyaret eden İpek, daha sonra festival alanındaki diğer stantları da gezdi. Turşuların tadına bakan İpek, kendisine ikram edilen turşu suyu içerken, kültür caddesinde bulunan stantların birinde porselen tabak üzerine "Çubuk'u seviyoruz" yazdı. Çubuk agat taşından yapılan takıları da inceleyen İpek, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Ziyaretçi akınına uğrayan müzeyi, dünya, olimpiyat ve Avrupa şampiyonu Halil Mutlu, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu ve Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy gibi çok sayıda davetli de ziyaret etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement