10. Yılında "Numara Taşıma" Liderliğinde 10'Uncu Çeyreği Deviren - Son Dakika
Güncel

10. Yılında "Numara Taşıma" Liderliğinde 10'Uncu Çeyreği Deviren

Avea, 2014'ün 3. çeyreğinde 447 bin; ilk dokuz ayında ise rekor seviyede 1.7 milyon net abone tabanı artışı elde ederek, 3. çeyreği kapattı.

06.11.2014 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saygılarımızla

BÜLTEN GÖRSELLERİ... Gerçek boyutunda görüntüleyebilmek için üzerine tıklayınız.
Eğer görselleri göremiyorsanız lütfen tıklayınız:

Dosyaları bilgisayarınıza yükleyebilmek için lütfen üzerine tıklayınız:
Avea 3. Ceyrek Finansal Sonuclar.pdf
Avea_FinansalSonuclar_3 Ceyrek_BB.docx

Basın Bülteni 6 Kasım 2014

10. yılında "Numara Taşıma" liderliğinde 10'uncu çeyreği deviren

Avea abone sayısı artışında
son 6 yılın rekorunu kırdı

· Türkiye'nin en hızlı büyüyen mobil iletişim şirketi Avea, 2014'ün 3. çeyreğinde 447 bin; ilk dokuz ayında ise rekor seviyede 1.7 milyon net abone tabanı artışı elde ederek, 3. çeyreği kapattı.

· Bu artış sonucunda Avea'nın, bir önceki yılın aynı döneminde 14,1 milyon olan toplam abone sayısı, bu yılın 3. çeyreğinde 16.2 milyona ulaştı.

· 10. yılında numara taşıma liderliğinde 10'uncu çeyreği deviren Avea; geçtiğimiz yıl ilk dokuz ayda 624 bin olan net abone artışını da 2014 yılı ilk dokuz ayda 1 milyon 697 bine yükseltti. Böylece Avea, 'son 6 yılın en yüksek ilk dokuz aylık artışını' gerçekleştirdi.

· 2014'ün 3. çeyreğinde, toplam gelirini geçen yıla göre yüzde 18 artırarak 1 milyar 144 milyon TL'ye ulaşan Avea'nın EBITDA'sı ise, yüzde 26 gibi güçlü bir büyüme kaydederek 218 milyon TL'ye ulaştı. Mobil data gelirlerinde, yüzde 81'lik bir büyüme yakalayan Avea'da, mobil datanın servis geliri içindeki payı ise; 3. çeyrek itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre 9 puan artışla yüzde 25'e yükseldi.

2. Çeyrek itibariyle abone büyümesi, numara taşıma, faturalı ve faturasız abone artışı, faturalı abone oranı, data gelir artışı ve akıllı telefon penetrasyon oranı olmak üzere toplam 7 alanı lider olarak kapattığının altını çizen Avea CEO'su Erkan Akdemir:"2014'ün üçüncü çeyrek döneminde de dikkat çekici çıkışlar yaptık. Büyümemizi hızla sürdürdük. Her çeyrekte, liderliklere imza atıyoruz ve lider olduğumuz alanları daha da güçlendiriyoruz. Önceki çeyrekte, mobil iletişim müşterilerinin tercihi açık ara Avea olmuştu. Şimdi, bu başarımızı daha da yukarı taşıdık ve yılın 3'üncü çeyreğinde, abone tabanında ilk dokuz ayda son 6 yılın en yüksek artışını gerçekleştirdik." dedi.

Türkiye'nin en yenilikçi mobil iletişim operatörü Avea, 2014 yılı 3. çeyrek dönemine ilişkin operasyonel ve finansal sonuçlarını açıkladı.

Toplam abone tabanında yıllık yüzde 15 büyüme ile 3. çeyrekte 447 bin net müşteri kazanan Avea'nın 2014 yılı ilk dokuz ay net abone kazanımı 1.7 milyona ulaştı. Böylece bir önceki yılın aynı döneminde 14.1 milyon olan toplam abone sayısı, bu yılın 3. çeyreğinde 16.2 milyona yükseldi.

Geçtiğimiz yıl aynı dönemde 6.2 milyon olan faturalı abone sayısını yüzde 22'lik büyüme ile 7.6 milyona çıkaran Avea, böylece faturalı abone oranını 2,5 puan artışla yüzde 47'ye yükseltti; yüzde 10 büyüme kaydeden faturasız abone tabanı ise 2013 3. Çeyrekteki 7.9 milyon seviyesinden 2014 3. çeyrekte 8.7 milyona çıktı.

Erkan Akdemir: "Abone tabanında ilk dokuz ayda 1.7 milyon net abone artışı ile son 6 yılın en yüksek artışını kaydettik"

Bu yıl toplam abone tabanı büyümesi ile kırdığı rekorlara bir yenisini eklediklerini ve bu alanda 2008'den bu yana ilk dokuz ayda en yüksek büyümeyi gerçekleştirdiklerini belirten Avea CEO'su Erkan Akdemir; "Yılın 3. çeyreğini abone tabanında ilk dokuz ayda 1.7 milyon rekor net büyümeyle kapattık. 2014 3. çeyrekteki 447 bin net abone kazanımıyla geçtiğimiz yılın ilk dokuz ayında 624 bin olarak kaydettiğimiz abone taban büyümesini, 2014 yılı ilk dokuz ayda 1 milyon 697 bine yükselttik. Böylece 'son 6 yılın en yüksek artışını' gerçekleştirdi." dedi.

Avea Numara Taşıma liderliğinde 10. çeyreği de devirdi

Avea'nın sunduğu ayrıcalıklarla, 'Numara Taşıma' kavramının son 2 yıldır 'Avea' ile özdeşleştiğini belirten Erkan Akdemir; "3. çeyrek sonunda, ilk dokuz aydaki net numara taşıma adedini, geçen yıla göre yüzde 113'lük bir artışla 1.3 milyona yükselttik. 2014'ün 3. çeyrek döneminde 224 bin kişi daha, tercihini Avea'nın ayrıcalıklarla dolu dünyasının bir parçası olmaktan yana yaptı. Kuruluşumuzun 10. yılında 'Numara Taşıma' alanında kesintisiz sürdürdüğümüz liderliğimizle, 10'uncu çeyreği de devirdik" dedi.

Avea'nın yılın 3. çeyreğinde de çift haneli büyümesine devam ettiğini ifade eden Akdemir, 3. çeyrek itibariyle ulaşılan gelir rakamlarını da şöyle aktardı:

"Gelirimizi geçen yıla göre yüzde 18 artırarak 1 milyar 144 milyon TL'ye ulaştık; EBITDA ise, bir önceki yıla göre yüzde 26'lık güçlü bir büyüme kaydederek 218 milyon TL'ye yükselttik."

Mobil pazar yine Avea'yı seçti; mobil data geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81 arttı

Erkan Akdemir; Avea'nın büyümesinin lokomotifi olarak nitelendirdikleri mobil data gelirinde de dikkat çekici bir artışa imza attıklarını vurgulayarak; sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mobil data, Avrupa'da ve tüm dünyada olduğu gibi operatörlerin hızla büyüyen gelir payı oldu. Biz de yeni nesil teknoloji yatırımlarına odaklanan büyüme stratejimizin bir parçası olarak bu alanda yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplamaya devam ediyoruz. Başta Woops ve Prime'ın müşterilerine özel olarak tasarlanan ayrıcalıklı tarifelerin de gücüyle, data servis gelirlerimizi önemli ölçüde arttırmayı bu çeyrekte de sürdürdük. Bu alanda hem kullanıcı sayısı hem de kullanımdaki artışla birlikte mobil datada yıllık yüzde 81'lik bir büyüme kaydederek, 218 milyon TL'ye yükselttik. Mobil datanın servis gelirimiz içindeki payı da 3. çeyrek itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre 9 puan artışla yüzde 25'e ulaştı. Yani bu sonuçlara baktığımızda özetle, gelirimizin yaklaşık dörtte birini mobil data gelirleri oluşturuyor diyebiliriz."

Akıllı telefon sahiplik oranında liderlik koltuğu tam 12 çeyrektir Avea'nın

Bir önceki çeyrekte rakiplerinin 11-12 puan önünde tamamladıkları akıllı telefon penetrasyon oranını daha yukarı bir seviyeye taşımış olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Erkan Akdemir, "Akıllı telefon penetrasyon oranındaki liderliğimizi tam 12 çeyrektir koruyoruz. Bu oranı yılın üçüncü çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre tam 13 puan artışla yüzde 48'e yükselttik. Akıllı telefon sahiplik oranındaki liderliğimizde cazip fırsatlarla sunduğumuz cihazlarımızın payı yadsınamaz. Operatör markalı Avea inTouch serisi cihazlarımızla bu pazarda rekabeti hareketlendirdik ve liderliğimizi perçinledik" diye açıkladı.

Avealılar özgürce konuşmaya devam etti…

Sektörde, tüm iletişim ihtiyaçlarını bir arada sunan cazip tekliflerle, cep yakan fatura kavramını ortadan kaldırdıklarının altını çizen Erkan Akdemir; "Müşterilerimiz için açtığımız özgür iletişimin kapılarını açık tutmaya devam ediyoruz. Bu yaklaşımımız, 3. çeyrekte de yüzümüzü güldüren sonuçlar almamızı sağladı. Abone Başına Aylık gelirimiz (ARPU), bir önceki yıla göre yüzde 2 oranında bir artışla 22.9 TL'ye ulaştı. Diğer yandan kişi başı kullanım dakikasında (MOU) ise yıllık bazda yüzde 11 oranında bir büyüme sağlayarak 417 dakikaya ulaştık" dedi.

Erkan Akdemir: "İstikrarlı büyümemizi sürdürerek rekorlara imza atmaya devam edeceğiz"

Her alanda sergiledikleri proaktif yaklaşımla sektördeki rekabete yön verdiklerini vurgulayan Avea CEO'su Erkan Akdemir 3. çeyrek dönemine ait açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Bireysel ve kurumsal müşterilerimize, ayrıcalıklı, cazip teklifler ve kampanyalar sunmaya devam ediyoruz. Diğer yandan, Ar-Ge ekibimizin yoğun çalışmaları sonucunda sunduğumuz ürünlerle ve hizmetlerin yardımıyla kurumsal işbirlikleri ve marka ortaklıkları gerçekleştiriyoruz. İstikrarlı büyümemizi sürdürerek rekorlara imza atma hedefi ile hareket etmeye önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 10. Yılında 'Numara Taşıma' Liderliğinde 10'Uncu Çeyreği Deviren - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement