10 Yıllık İş İki Yılda Yapıldı" - Son Dakika
Yerel

10 Yıllık İş İki Yılda Yapıldı"

10 Yıllık İş İki Yılda Yapıldı"

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezi ile Gözbaşı Mesire alanı törenle hizmete açıldı.

19.06.2016 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezi ile Gözbaşı Mesire alanı törenle hizmete açıldı. Açılışa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, sulu tarımın yaygınlaşması için önemli çalışmalar yapılacağını vurgularken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yahyalı'da ilçe belediyesi bütçesiyle 10 yılda yapılacak işin iki yılda tamamlandığını belirtti.

Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezi'nin açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, bürokratlar, ilçe belediye başkanları ve Yahyalı halkı katıldı.

Törende konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, açılışı yapılan tesislerin ilçeye kazandırılması nedeniyle Bakan Mehmet Özhaseki ve Başkan Mustafa Çelik'e teşekkür etti.

"ŞEHİRDE NE VARSA, İLÇEDE DE O OLACAK"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezi'nin 3 milyon TL'lik bir yatırım olduğunu söyledi. Kadın ve Gençlik Merkezi'nin bir katının 750 metrekarelik düğün salonu ya da konferans salonu gibi kullanılabilecek çok amaçlı salon olduğunu ifade eden Başkan Çelik, "Ayrıca merkezimizde 165 metrekarelik yüzme havuzu, fitness salonu, kütüphane ve internet salonu, hobi kursları ve meslek kurslarının verileceği kurs odaları gibi bölümler var. Hem altyapı hem de üst yapı anlamında şehirde ne varsa ilçede de o olsun diye karar aldık. İlçeler adına birkaç yıl daha pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadın ve Gençlik Merkezi ile birlikte Gözbaşı Masire alanını da açıyoruz. 20 bin metrekare alanda oluştuğumuz mesire alanında da 460 metrekarelik düğün veya diğer organizasyonlar için çok amaçlı salon bulunuyor" dedi.

BAŞKAN ÇELİK DOĞAL GAZ MÜJDESİ VERDİ

Yahyalı'ya Bütünşehir Yasasının çıktığı 2004 yılı Mart ayından bu yana Büyükşehir tarafından 16 milyon TL'lik yatırım yapıldığını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, ilçe belediyesinin bütçesiyle 10 yılda yapılacak işin Büyükşehir tarafından iki yılda yapıldığını kaydetti. Başkan Çelik Yahyalı'da bir de müjde verdi ve Kayserigaz şirketi ile gerekli görüşmeleri yaptığını dile getirerek 2017 yılında doğal gazın temelinin atılacağını belirtti.

Törende konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Yahyalı'ya 70 yataklı yeni bir hastanenin yapılacağını ifade etti ve bu konuyla ilgili arsa probleminin çözüldüğünü söyledi. Vali Süleyman Kamçı da nüfusumuzun yüzde 50'sinin kadın olduğunu ve kalan yüzde 50'nin de kadınlar tarafından yetiştirildiğini belirterek açılışı yapılan tesisin kadınlarımıza verilen desteğin artırılması açısından önemli olduğunu vurguladı.

BAKAN ÖZHASEKİ'DEN SULU TARIM MÜJDESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de sözlerine ilçelere yatırım yapılmasını sağlayan Bütünşehir Yasasının çıkarılması safhasında yaptığı çalışmaları anlattı. Ak Parti hükümetlerinin ekonomiyi ayağa kaldırdığını; sağlıkta, ulaştırmada, eğitimde devrim gibi işler yaptıklarını belirten Özhaseki, aynı tempoyla çalışacaklarını söyledi ve "Ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz. Çünkü Türkiye'den başka Türk-İslam coğrafyasına ışık saçacak ülke yok" dedi.

Kayseri ile ilgili projeleri yakından takip ettiğini dile getiren Çevre ve Şewhircilik Bakanı Özhaseki, "Kayseri'ye Orman ve Su İşleri Bakanımız ile gelecektik; ama bir başka program nedeniyle olmadı. Bayram sonrası geleceğiz. Kayseri'deki sulama projelerini tekrar anlatacağım. Kanalları bitirerek kısa sürede sulu tarıma geçeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezi ile Gözbaşı Mesire Alanı kurdele kesilerek hizmete açıldı. Açılışın ardından Bakan Özhaseki ve beraberindekiler Kadın ve Gençlik Merkezi'ni gezdi. Yeni merkezin düğün salonunda ise bir nikah kıyıldı. Merve Demir ve Ahmet Çelik çiftinin nikahını Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik kıyarken, çiftin şahitliklerini Bakan Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı ve Milletvekilleri İsmail Tamer ile Sami Dedeoğlu yaptı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 10 Yıllık İş İki Yılda Yapıldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement