10 Yıllık Sspe Hastasının Ailesi, Sağlık Bakanlığı'na Dava Açmaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

10 Yıllık Sspe Hastasının Ailesi, Sağlık Bakanlığı'na Dava Açmaya Hazırlanıyor

10 Yıllık Sspe Hastasının Ailesi, Sağlık Bakanlığı\'na Dava Açmaya Hazırlanıyor

Batman'da 4 çocuklu Özgen Ailesi'nin 18 yaşındaki oğulları Fatih Özgen, 10 yıldan beri SSPE hastalığı tedavisi görüyor.

17.11.2015 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da 4 çocuklu Özgen Ailesi'nin 18 yaşındaki oğulları Fatih Özgen, 10 yıldan beri SSPE hastalığı tedavisi görüyor. Baba Emin Özgen, Sağlık Bakanlığı'nın ihmali yüzünden oğlunun bu hastalığına yakalandığını iddia ederek, bakanlığa dava açacağını söyledi.

Emekli emniyet bekçisi baba Emin Özgen, oğlu Fatih Özgen'in 10 yıl önce kızamık mikrobunun yol açtığı bir beyin hastalığı olan SSPE (Subakut Sklerozan Panensefalit) hastalığına yakalandığını belirtti. Oğlu Fatih'in 10 yıldan beri evde yatalak olduğunu belirten baba Özgen şunları anlattı:

"İlkokul 3'üncü sınıfa giden oğlum Fatih'in, SSPE hastası olduğu ortaya çıktı. Tedavisi mümkün olmayan bu hastalığın pençesinden yıllardır kurtulamadı. Batman'da bugüne kadar bu hastalıktan hayatını kaybeden 50 çocuk için SSPE Derneği'ni kurduk. İmkansızlık nedeniyle derneğimizi kapatmak zorunda kaldık. Sağlık Bakanlığı, 1987- 1998 yılları arasında kızamık aşısını çift dozdan tek doza düşürdü. Bunun, kızamık mikrobunun yol açtığı bir beyin hastalığı olan SSPE'nin görülme oranını artırdığı iddia edildi. Binin üzerinde çocuk, tedavisi olmayan bu hastalığa yakalandı. Aşı tekrar 2 doza çıkarıldı. SSPE'ye yakalanan çok sayıda çocuğun ailesi bakanlığa dava açtı. Çoğu reddedildi."

BİR AİLE DAVAYI KAZANMIŞ

Ankara'da bir SSPE hastasının ailesinin, Sağlık Bakanlığı'na açtığı davayı kazandığını duyduklarını kaydeden Emin Özgen şöyle devam etti:

"O aile ve avukatlarıyla irtibata geçtik. Bu ailenin davayı kazanması, SSPE hastalarıyla ilgili davaların önünü yeniden açtı. 10 yıldır yatalak olan çocuğumuza ailece bakıyoruz. En azından bakanlığın tedavi konusunda SSPE hastalığına yakalanan çocuklara yardımcı olması gerekiyordu. Gece- gündüz çocuklarımızın önünde nöbet tutuyoruz. Dönemin bakanlık yetkililerinden davacıyız. Şimdi diğer SSPE hastası ailelerle birlikte Sağlık Bakanlığı'na dava açmaya hazırlanıyoruz." - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 10 Yıllık Sspe Hastasının Ailesi, Sağlık Bakanlığı'na Dava Açmaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement