100 Bin Kişiye Emeklilik Müjdesi - Son Dakika
Ekonomi

100 Bin Kişiye Emeklilik Müjdesi

100 Bin Kişiye Emeklilik Müjdesi

Prim eksiği nedeniyle emekli olamayanlar için borçlanma yoluyla emekliliğe yönelik çalışma başlatılacak.

03.02.2014 08:48  Güncelleme: 08:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emeklilik için yıl ve yaş şartlarını tamamlayıp prim günü şartına takılanlar için heyecanlı bekleyiş başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in bu konuda gelen talebi değerlendirmek üzere ilgili birime talimat vermesiyle sevince boğulan yaklaşık 100 bin kişi, gelişmelere kilitlendi.

FORMÜLLER MASADA

Bürokratlar prim günü eksiği olanlara emeklilik yolunu açacak düzenleme için çalışmalara başladı. Çalışma ile eksik primi olanlara borçlanma imkanı getirilmesi öngörülüyor. Borçlanma yoluyla emeklilik için çeşitli formüller masaya yatırılıyor. Bu alternatifler arasında, belli bir süre hizmet şartı aranması da var. Örneğin; prim eksiği olanlara emeklilik imkanı sağlanması için en az bin 800 gün prim gününe sahip olunması şartı getirilebilir. Bu durumda yıl ve yaş şartlarını tamamlayıp bin 800 ve üzerinde prim günü olanlar, geriye kalan eksik süreyi borçlanma yoluyla ödeyerek emekli olabilir.

MERAKLA BEKLENİYOR

Prim günü eksiği nedeniyle emekli olamayanlar için nasıl bir formül uygulanacağı çalışma tamamlanınca ortaya çıkacak. Merakla beklenen çalışma, önce Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda ele alınacak. Konu üzerinde burada uzlaşma sağlanırsa, yasal düzenleme için düğmeye basılacak. Uzmanlar, Bakanlık'ta yapılan çalışma döneminin kısa sürede tamamlanmasını bekliyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi 100 Bin Kişiye Emeklilik Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • İ.AKSU: Yaşa Takılanlar... Pirim Borcunu peşin ödemiş.. durumda... neden emekli olamiyor... onların sucu ne... ?? 47 5 Yanıtla
  • emel: prim ve yılı tamamlayıp yaşı bekleyenler ne olacak?? 46 5 Yanıtla
  • ayşe can: yılı primi dolu yaşa takılanlar ne olacak 44 4 Yanıtla
  • Mehmet Emin: Ben 42 yaşındayım emekli oldum ama 52 yaşına kadar tam 10 yıl bekleyeceğim maaş almak için..Bu durumu düzeltin, devrim yaptı bunlar diyeyim..Bunun haricinde yapılan hiçbir düzenlemenin zerre kadar önemi yok.. 45 2 Yanıtla Yaşar: Hocam bunların birşeye dönecekleri yok..506 ya dönerlerse devlet bütçesinden kendi ceplerine aktaracakları kısım kesilir emekliye aktarılır..Bunu isterlermi 0 0
  • m şakir çiçek: bence iktidarın yapması gereken prim günü dolanın hemen emekli olması gerekir yaş falan boş olması gerekir. zıt pıt yaş sorunu çıkartıyor.yaşa bakılsa bel bükülüp ölüme .1 yıl kala emekli oluyoruz ihtiyarladıktan sonra ben ne yapayım emekli parasına zaten askeri ücretle çalışı zo pirim yatırılıyor devlet bu kanunu çıkartsın askeri ücretle çalışan zaten anası ağlıyor 25 2 Yanıtla
  • 55: ünüversiteliler işsizmiş okuyup kendi işini kuramıyorsa neden ünüversite okuyorlar anlmıyorum herkeze devlet iş verecektiye bir kanunmu var okudukları bilgi onlara yetmiyor demekki yerden yetsinki işleri güçleri kız peşinde koşmak okudukları sıralara yazıyazmaktan kulandığı vecenin musluğunu kırmaktan başka ne iş yapıyorlarki okulda vatan hayini yetişiyor okullarda ondan sonra devlet bize iş vermyor sizler okuduğunuz okul için ne verdiniz bakıyonuzmu öğrenci arkadaşlarım 9 15 Yanıtla
  • HASAN: BU PRİM GÜNLERİNİN EKSİKLERİNİ TAMAMLAYIP EMEKLİ OLMAK GÜZEL AMA ONEKSİK GÜNLERİ ÖDEYECEK PARAM YOK.TAKSİTLENDİRİYORLAR AMA ONU ÖDEYECEK PEŞİNATTA BULAMADIĞIM İÇİN HER SEFERİNDE YASADAN YARARLANAMIYORUM.BÖYLECE ÖLÜP GİDECEĞİM ZATEN.HİÇ OLMASSA ONLARIDA TAKSİTLENDİRSİNLER BANKADAN HER AY KESSİNLER.İŞTE O ZAMAN OYUM DİREK AKP YE HELAL OLSUN... 2 15 Yanıtla
  • ismail: prim ve yaşı tamamlamış olup hizmet süresi bekleyenlerin suçu ne ? 16 1 Yanıtla
  • mehmet: yurtdışında yaşıyanlar orada kaldığı süre kadar boçlanarak türkiyede emekli olma hakkına sahipler yine bağkurlular ve çiftçi bağkurluları geriye dönük borçlanabiliyorlar öyleise SSK lılar neden böyle bir hakdan yararlanabilmesinlr bu tezat zaten anayasanın eşitlik ilkesine bile aykırı önemli olan halhazırda çalışıp emekli olan nekadar SGK para ödemiş ise çıkacak kanundan yararlanmak istiyenlerdende aynı miktarda pirimimin karşılığını almaktır bu işten yurttaşta devlette kazançlı çıkar bence altsınır koyulmasda gereksizdir SSK başlangıcı olması kafidir 9 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı Başladı
    09:29 Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı Başladı

    Denizli'den 42 doğaltaş, 17 makine ve diğer alanlardan olmak üzere toplam 59 firma, Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nda sektörlerini temsil ediyor. Denizli'nin antik döneme dayanan sektör deneyimi ve kullanılan yeni teknolojileriyle dünya doğaltaş piyasasında önemini koruyor. Denizli'den yapılan işlenmiş doğaltaş ürünleri özellikle ABD pazarında büyük ilgi görüyor. Denizli madencilik sektörü ihracatında zirvede yer alıyor. Doğaltaş sektörünün sürdürülebilirliği doğayla uyumlu üretimle sağlanabilir.

  • Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kontrollerine devam ediyor
    09:23 Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda işletmelerinin kontrollerine devam ediyor

    Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda güvenliği ve kalitesini sağlamak amacıyla riske dayalı gıda işletmelerinin kontrollerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Denetimlerle, tüketicilere güvenle tüketebilecekleri gıda ürünleri sunulması hedeflenirken, işletmelerin mevzuata uygun hareket etmeleri konusunda bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları da yapılıyor.

  • Türkiye, 2030'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçebilir
    09:21 Türkiye, 2030'da yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçebilir

    Türkiye'nin yüzde 55-60 oranında yenilenebilir enerjiye geçtiğini belirten Avrupa Yenilenebilir Enerjiler Birliği Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, bunun kısa sürede yüzde 100'e çıkabileceğini söyledi. Yapılacak çalışmalarla 2030'a kadar 'yüzde 100 yenilenebilir enerji' kullanabileceğini ifade eden Prof. Dr. Uyar, 'Ama kömür santrali kurmayıp nükleeri durdurmalı. Çünkü nükleerin elektriği için Rusya'ya 14 buçuk sent verecekmişiz. Halbuki bu enerji, güneşten bir sente üretiliyor' dedi.

  • 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı
    09:11 39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı

    İstanbul Şişli'de bulunan Büyükdere Caddesi'nde yükselen Torunlar GYO'ya ait 39 katlı Torun Tower Ofis binası 11.6 milyar lira + KDV'ye Denizbank'a satıldı. Söz konusu satış işlemi hakkında dün akşam saatlerinde KAP'a açıklama yapıldı.

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.


Advertisement