100. Dönem Kaymakamlık Kursu Programı - Son Dakika
Politika

100. Dönem Kaymakamlık Kursu Programı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Önümüzdeki dönemde örtülü vesayetlerle Türkiye’nin mücadele etme dönemidir” dedi.

14.01.2015 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Önümüzdeki dönemde örtülü vesayetlerle Türkiye'nin mücadele etme dönemidir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 100. Dönem Kaymakamlık Kursu Programına katıldı. Kurtulmuş, kaymakam adaylarına "Yeni Türkiye'nin İnşası" konusuyla ilgili bir sunum yaptı. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesi üzerinden yeni bir Türkiye'nin inşa edilmesine katkıda bulunmak gerektiğini belirten Kurtulmuş, "Yeni Türkiye'nin mihveri hazreti insandır. Yeni Türkiye'nin inşası bizim geçmiş medeniyetimizi bütün birikiminden de güç alarak, ilham alarak insanı merkeze koyan bir yapılanmadır" diye konuştu.

"EN ÖNEMLİ MESELE CEBERUT DEVLETTEN KERİM DEVLETE DOĞRU GEÇİŞ SÜRECİNİN BAŞLAMIŞ OLMASIDIR"

Türkiye'nin son 12 yıllık başarısının nedenleri olduğunu kaydeden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Ekonomik ve siyasi reformların eş zamanlı olarak yapılabilmesini Türkiye geçtiğimiz dönemde başarmıştır. Ne zaman Türkiye ekonomik ve siyasi reformları eş zamanlı yaptıysa yapmayı başardıysa o dönemlerde başarısı artmış ileriye doğru gitmiştir. Türkiye'nin kazanmış olduğu, elde etmiş olduğu en büyük başarı bir zihniyet değişimini gerçekleştirmeye başlamış olmasıdır. Bir zihniyet devrimini gerçekleştirmiş olmasıdır demiyorum, çünkü henüz süreç bitmedi. Türkiye'de en zor olan şey devletin zihniyetini değiştirmektir. Bu çerçevede önemli adımlar atılmıştır. Eski Türkiye ceberut devlet anlayışı içerisindeydi. Başörtüsü başörtüsünden dolayı zulme uğruyordu. Ana dilini konuşmak isteyen ana dilini konuşmak istediği için zulme uğruyordu. En önemli mesele ceberut devletten kerim devlete doğru geçiş sürecinin başlamış olmasıdır."

Kurtulmuş, öz güven inşasının da yeni Türkiye'nin önemli başarılarından olduğunu anlattı.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE ÖRTÜLÜ VESAYETLERLE TÜRKİYE'NİN MÜCADELE ETME DÖNEMİDİR"

Vesayetlerle mücadele konusuna değinen Kurtulmuş, vesayetleri bilinen ve örtülü vesayetler olarak ayırdığını ifade ederek, "Mevcut anayasa böyle devam ettiği sürece bazı bir takım yeni vesayetlerin ortaya çıkma ihtimali de var. Önümüzdeki dönemde örtülü vesayetlerle Türkiye'nin mücadele etme dönemidir" dedi.

Kurtulmuş, ayrıca son zamanların önemli bir konusu olduğu için ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yapısını bundan sonra ilgilendirdiği için üzerinde durulacak önemli bir vesayet meselesinin de Türkiye'deki paralel vesayet meselesi olduğunu bildirdi.

Demokratik sistemin bir numaralı konusunun demokratik meşruiyet olduğunu söyleyen Kurtulmuş, hiç kimsenin demokratik meşruiyeti milletin yetki vermediği birileriyle paylaşamayacağını kaydetti.

Bunda sonra Yeni Türkiye için atılacak adımların siyasi ve ekonomik reformlar olduğunu bildiren Kurtulmuş, Türkiye'nin asla reform perspektifinden geri adım atmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Yeni Türkiye'nin inşasında mülki amirlere önemli görevler düştüğünü belirten Kurtulmuş, "Yeni Türkiye istikametinde önemli bir sorumluluk önce kaymakam arkadaşlara düşüyor. Yeni Türkiye perspektifini iyi özümsemeliyiz" ifadelerini kullandı.

"O İNSANLAR BİR KARİKATÜR ÇİZDİ DİYE ONLARI ÖLDÜRMEYİ DE ASLA CAİZ GÖRMEYİZ"

Kaymakamların sorularını da cevaplayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Fransa'da dergiye yapılan saldırıyla ilgili soru üzerine, "Biz o karikatür dergisinde o terbiyesizce, seviyesizce yapılan karikatürleri asla benimsemiyor ve onlara karşı vakti zamanında da reaksiyonumuzu gösterdiysek ama hiçbir şekilde de o insanlar bir karikatür çizdi diye onları öldürmeyi de asla caiz görmeyiz. Dolayısıyla bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Hem o saldırıyı yapanlar bütün insanları öldürmüş gibidir, hem de İslam'ın kutsal değerlerine karikatür yoluyla ya da bir başka dinin kutsal değerlerine saldıranlarda aynı şekilde bütün insanların kutsal değerlerine hakaret etmiş gibidir" değerlendirmesinde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 100. Dönem Kaymakamlık Kursu Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement