100'üncü Yıl Törenleri İçin 1300 Kişilik Koruma Timi - Son Dakika
Güncel

100'üncü Yıl Törenleri İçin 1300 Kişilik Koruma Timi

100\'üncü Yıl Törenleri İçin 1300 Kişilik Koruma Timi

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü nedeniyle 18 Mart ve 24- 25 Nisan tarihlerinde Gelibolu Yarımadası'nda yapılacak törenlerde 1300 jandarmanın güvenliği sağlayacağı bildirildi.

31.12.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü nedeniyle 18 Mart ve 24- 25 Nisan tarihlerinde Gelibolu Yarımadası'nda yapılacak törenlerde 1300 jandarmanın güvenliği sağlayacağı bildirildi.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı'nda, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ın başkanlığında, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Enver Aydın, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden ve ilgili şube müdürlerinin katılımı ile 100'üncü yıl törenlerine ilişkin güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, 2015 yılında Gelibolu Tarihi Yarımadası'nda yapılacak olan 100'üncü yıl törenlerine çok sayıda üst düzey yerli ve yabancı protokol üyesi ve ziyaretçilerin katılacak olmasının verdiği hassasiyet kapsamında alınacak güvenlik tedbirleri görüşüldü. Çanakkale İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Metin Çelebi tarafından 100'üncü yıl törenlerinde Gelibolu Yarımadası'nda alınacak emniyet ve trafik tedbirleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, 100'üncü yılı olması sebebi ile törenlerin güvenliğine özel önem verildiğini bu kapsamda, Bursa'dan tamamı rütbeli personel ve araçlar ile destek sağlanacağını belirtti. Tümgeneral Saldık, ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı'nca da takviye maksadıyla Jandarma Komando ve Özel Asayiş birlikleri ile Atlı Jandarma Birlikleri gibi özel birliklerin görevlendirildiğini aktardı.

Çanakkale İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Enver Aydın ise güvenlik planı çerçevesinde Jandarma Asayiş Timleri, Jandarma Trafik Timleri, Jandarma Arama Kurtarma Timleri, Bomba Arama Köpek Timi, Bomba İmha Robotu ile 3G görüntü aktarma sistemiyle alanın etkin olarak güvenliğinin planlandığını toplam 1300 Jandarma personelinin görev alacağını kaydetti.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, devlet temsilcilerinin ve vatandaşların törenleri huzur ve güven ortamında geçirmesini sağlamak maksadıyla, her türlü güvenlik tedbirinin alınacağı bildirdi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 100'üncü Yıl Törenleri İçin 1300 Kişilik Koruma Timi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement