100'üncü Yılında Birinci Dünya Savaşını Anlamak" Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

100'üncü Yılında Birinci Dünya Savaşını Anlamak" Sempozyumu

Harp Akademileri Komutanlığınca, 20 21 Kasım'da düzenlenecek sempozyumda, Türkiye başta olmak üzere ABD, Azerbaycan, Bulgaristan, Hindistan, Kırgızistan, Macaristan, Pakistan ve Sırbistan'dan askeri tarih, güvenlik stratejileri ve uluslararası ilişkilerle ilgili çalışmalar yapan 27 akademisyen bildiri sunacak.

15.11.2014 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harp Akademileri Komutanlığı Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (SAREN) Müdürlüğünce 20-21 Kasım'da "1914'ten 2014'e 100'üncü Yılında Birinci Dünya Savaşını Anlamak" konulu uluslararası sempozyum düzenlenecek.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, sempozyum, Birinci Dünya Savaşı'nın yüzüncü yılını anma faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilecek.

İstanbul Maslak'taki Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde 20-21 Kasım'da düzenlenecek sempozyum, Birinci Dünya Savaşı'nı disiplinler arası bakış açısıyla incelemek, savaş esnasında, öncesinde ve sonrasında meydana gelen siyasi, sosyal ve ekonomik gelişmeler hakkında yeni ve ilgi çekici tespitler yaparak bilim dünyasında ilgi uyandırmak, bu alanda yapılmış ve yapılan çalışmaların paylaşılması için uygun akademik ortam sağlayabilmek amacıyla icra edilecek.

Sempozyumda, Türkiye başta olmak üzere ABD, Azerbaycan, Bulgaristan, Hindistan, Kırgızistan, Macaristan, Pakistan ve Sırbistan'dan askeri tarih, güvenlik stratejileri ve uluslararası ilişkilerle ilgili çalışmalar yapan 27 akademisyen bildiri sunacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 100'üncü Yılında Birinci Dünya Savaşını Anlamak' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement