100 Yaşındaki Zaide Nine Kimliğini Alacak - Son Dakika
Güncel

100 Yaşındaki Zaide Nine Kimliğini Alacak

100 Yaşındaki Zaide Nine Kimliğini Alacak

Iğdır'da torunuyla yaşayan 100 yaşındaki Zaide Onur'u evinde ziyaret eden AK Parti Iğdır Belediye Başkan adayı Mustafa Buluş, Zaide ninenin kimlik sahibi olması için çalışma başlattı Zaide nine: "Yıllardır bu şekilde yaşıyorum.

04.02.2014 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EMRAH KOCABEY - Iğdır'da yaşayan 100 yaşındaki Zaide Onur, başlatılan yasal işlemlerin ardından kimlik sahibi olacak.

Çimenler Mahallesi'nde torunuyla beraber kalan Zaide nine, bugüne kadar nüfus cüzdanı olmadan hayatını sürdürdü. Zaide nineyi evinde ziyaret eden AK Parti Iğdır Belediye Başkan adayı Mustafa Buluş, kimlik sahibi olması için çalışma başlattı.

Buluş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zaide Onur'un kimlik sahibi olabilmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını belirterek, işlemler tamamlandıktan sonra Onur'un kimlik sahibi olacağını söyledi.

Yerel seçimler için çalışma yaptıklarını ve bu çalışma kapsamında Zaide nineyi ziyaret ettiklerini anlatan Buluş, "Zaide ninenin kimliğinin hiç olmadığını öğrendik. Bu vesile ile bizde Iğdır Baro Başkanlığı'mız ile görüştük ve Zaide ninemizin kimliğini alabilmesi için gerekli çalışmaları başlattık. Mahkeme için yapılacak olan masrafların tamamı devletimiz tarafından karşılanacak. Bu işlemler sonuçlanınca Zaide nine 100 yaşından sonra kimlik sahibi olacak" diye konuştu.

Devlet tarafından tayin edilecek bir avukat vasıtasıyla gerekli tüm çalışmaların yapılacağını belirten Buluş, şunları kaydetti:

"Başlattığımız bu çalışma sonucunda Zaide nine kimliğine kavuşacak. Şu ana kadar hiç doktora gitmemiş ve sağlık hizmeti almamış. Bu nedenle sorunlar yaşamış. Bizde bu sorunlarının çözülmesi için elimizden gelen çalışmaları yapıp bu annemizin kimliğini almasını sağlayacağız. Eğer kimliği olursa devletimizin her türlü vatandaşlık haklarından faydalanacak. Biz bugün ziyaret ettik ve ziyaretimizden oldukça memnun kaldı. Bizde kimliğini alabilmesi için destek olacağız."

"Yaşadığımı ispatlamak istiyorum"

Zaide nine ise yıllardır nüfus cüzdanının olmadığını ve yaşadığını kimseye ispatlayamadığını ifade etti.

Kimlik sahibi olursa devletin kendisine tanıdığı hakları kullanacağını belirten Onur, "Yıllardır bu şekilde yaşıyorum. Hiç hastaneye gitmedim. Hastalandığımda çocuklarım ilaç getirdi bana ve bu şekilde iyileşiyordum ama artık kimlik sahibi olmak istiyorum. Bana bu konuda destek olan herkese teşekkür ederim" dedi. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 100 Yaşındaki Zaide Nine Kimliğini Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement