100. Yıl Etkinliğine Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

100. Yıl Etkinliğine Yoğun İlgi

'Çanakkale Kıyamet-Çanakkale Kıyam Et' yoğun ilgi gördü

19.03.2015 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meram Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 'Çanakkale Kıyamet-Çanakkale Kıyam Et' isimli programın ilk gösterimi sahnelendi. Programa vatandaşlar çok yoğun ilgi gösterdi.

Konevi Kültür Merkezi'ndeki programa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen, AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özdemir, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çanakkale Savaşı öncesinde ve savaş esnasında yaşanan dramlarla kahramanlıkların anlatıldığı tiyatro ve kahramanlık türkülerinin yorumlandığı program, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. "Çanakkale Kıyamet-Çanakkale Kıyam Et" adlı program 19 Mart Perşembe ve 20 Mart Cuma günleri de saat 14.00 ve 19.30'da olmak üzere 2'şer kez daha sahnelenecek.

Programdan sonra konuşma yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle düzenlediğimiz programa gösterdiğiniz yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Çanakkale Zaferi, atalarımızın tarihe altın harflerle yazdığı bir kahramanlık destanıdır. Tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Bugün görüyoruz ki, Çanakkale ruhuna çok daha fazla ihtiyacımız var. Aradan 100 yıl geçti ve toplum olarak ecdadımızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkıyoruz. Rabbim bir daha milletimize İstiklâl Marşı yazdırmasın, Çanakkale Savaşı gibi savaşlar yaşatmasın. Birlik ve beraberlik içerisinde bizden sonra gelecek nesillere tarihimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi aktarmak zorundayız. Ne zorluklarla bugünlere geldiğimizi çocuklarımıza anlatmalıyız. Belediye olarak farklı etkinliklerle yavrularımıza tarih şuuru kazandırmayı hedefliyoruz. Çanakkale Savaşı'nda yaş ortalaması 17'ydi. 13 yaşında, 15 yaşında çocuklar bu vatan için, bu millet için imanla savaştılar. Düşmanın gücü fazlaydı ama bizim Mehmetçiğimizin de imanı vardı, vatan sevgisi ve millet sevgisi vardı. Çanakkale'yi geçilmez kılan da buydu. Bu vatan sevgisiyle devletimizin yıkılmaz olduğunu tüm dünyaya göstereceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 100. Yıl Etkinliğine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement