100 Yıl Yaşamak Artık Sanıldığı Gibi Hayal Değil - Son Dakika
Güncel

100 Yıl Yaşamak Artık Sanıldığı Gibi Hayal Değil

Yaşam koşullarını Prof. Dr. İsmail Tufan'la birlikte araştırdı. Bir rehber niteliğindeki 'En Uzun Yaşayanlar Belgeseli' bugün Hürriyet'te!

09.01.2017 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin yaşam süresi en yüksek 6 farklı ilçesini gezerek uzun yaşamın izini süren Hürriyet, 'En Uzun Yaşayanlar Belgeseli' ile her biri 100'lü yaşlarını aşan insanlarla görüştü.

Hürriyet bir ilki gerçekleştirdi, Türkiye'nin yaşam süresi en yüksek 6 farklı şehrini Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan'la birlikte karış karış gezdi. Türkiye'nin en uzun ömürlü insanlarının, hayat sırlarını anlattığı "En Uzun Yaşayanlar belgeseli" pazartesiden itibaren Hürriyet'te yayınlanmaya başlayacak.
Hürriyet ekibi Türkiye'nin en uzun yaşayan insanlarını keşfe çıktığı yolculuk için TÜBİTAK destekli GEROATLAS araştırmasında yaş ve yaşam memnuniyeti sıralamasında en üstte yer alan Bozdoğan, Dinar, Doğanşar, Fethiye, Gölköy, Karaburun ilçelerinde araştırma yaptı. İlçelerin sakinleri ile sohbet ederek, nerede, nasıl yaşadıklarını, ne yiyip içtiklerini, hayata bakışlarını onların dilinden dinledi.

Uzun Yaşamın Sırlarını Canlı Örnekleri İlk Kez Anlattı

Hürriyet'in uzun yaşamın sırrını aktaran belgesel yazı dizisi arasında ilçeler ve sakinleriyle ilgili izlenimler ve uzmanlardan önerilerin yanı sıra özel röportajlar da yer alıyor. Gölköy'de 107 yaşında, güneş gözlüğünü takıp, ATV'ye atlayıp köyleri gezen Mehmet Yılmaz, Bozdoğan'da 104 yaşında olan ve hala Zeybek oynamaktan vazgeçmeyen İbrahim Budak, İsmet İnönü'yü karşılamasını dün gibi hatırlayıp aktaran Karaburun'daki 98 yaşındaki Ayşe Pakize Birgül yazı dizisinde okuyucularla buluşacak olan hikayelerden sadece birkaçı. Yazı dizisinin en genç insan hikayelerinden biri ise Doğanşar'da 88 yaşındaki Hasan Kuşak'ın saate bakmadan, yaşamın akışına kendini bırakmasını anlattığı ilginç öyküsü.

Adım adım uzun yaşamı irdeleyen yazı dizisi 9 Ocak Pazartesi'den itibaren 5 gün boyunca Hürriyet'te yayınlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 100 Yıl Yaşamak Artık Sanıldığı Gibi Hayal Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement