100. Yılda Tekirdağ'da Çanakkale Günleri - Son Dakika
Yerel

100. Yılda Tekirdağ'da Çanakkale Günleri

Çanakkale Savaşlarının 100. yılı anısına, "Çanakkale Savaşlarında Tekirdağ" sempozyumu düzenlenecek.

06.01.2015 18:28  Güncelleme: 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale savaşlarının 100. yılı anısına, "Çanakkale Savaşlarında Tekirdağ" konulu sempozyum düzenlenecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve ordularına karşı topyekun mücadele ettiği Çanakkale Savaşları'nı, 100. yıl dönümünde andıklarını belirtti.

Destanların kanla, alın teriyle, vatan sevgisiyle yazıldığı Gelibolu yarımadasının, büyük başarıyla herkesin sevgi ve saygısını kazanan Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük bir komutan ve devlet adamı olarak tarihteki hak ettiği yerini almasını sağladığını ifade eden Albayrak, şunları kaydetti:

" 18 Mart'ta kazanılan deniz zaferi, Çanakkale'yi rahatlıkla geçmeyi tasarlayan itilaf devletlerini düş kırıklığına uğrattı. Bu durum ulusumuza moral vermiş, askerlerimizin direniş gücünü arttırmıştır. Karadan yardım görmedikçe Çanakkale'nin geçilemeyeceğini anlayan emperyalist güçler, 25 Nisan 1915'te kara savaşlarını başlattıklarında karşılarında güzel yurdumuzun farklı bölgelerinden gelen, yüreklerinde vatan sevgisi dolu gençlerimizin oluşturduğu, Kurmay Yarbay Mustafa Kemal'in 2-3 ay içerisinde güzel şehrimiz Tekirdağ'da hazırladığı 19. Fırka ve 57. Alayı bulmuştur."

Albayrak, 19. fırka ve 57. alayın kısa bir sürede Atatürk tarafından Tekirdağ'da kurulduğunu vurguladı. Bunun Tekirdağlılar için büyük bir onur olduğunu aktaran Albayrak, şöyle devam etti:

"Kahraman fırkamız ve alayı hakkında yazılı kaynaklarımız istenilen düzeyde değildir. Bu eksikliği gidermek ve vatanı düşmana teslim etmemek uğruna Tekirdağ'dan yola çıkıp kahramanca savaşarak şehit olan atalarımızı anmak için düzenlediğimiz sempozyumda bilim adamlarımızı ve halkımızı aramızda görmekten mutluluk duyacağız."

Tekirdağ'da, 23 Nisan'da başlayacak sempozyumun 2 gün süreceği bildirildi. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 100. Yılda Tekirdağ'da Çanakkale Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement