100. Yılında Çanakkale Ruhu Kartepe'de de Yaşandı - Son Dakika
Yerel

100. Yılında Çanakkale Ruhu Kartepe'de de Yaşandı

100. Yılında Çanakkale Ruhu Kartepe\'de de Yaşandı

Çanakkale destanının 100. yıldönümünde, Kartepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde İstanbul Sahne Dünyası tarafından sahnelenen “Özlenen Çanakkale Ruhu” adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

25.03.2015 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale destanının 100. yıldönümünde, Kartepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde İstanbul Sahne Dünyası tarafından sahnelenen "Özlenen Çanakkale Ruhu" adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

"Çanakkale ruhunu yaşamaya hazır mısınız" sloganıyla sahnelenen "Özlenen Çanakkale Ruhu" adlı oyun Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ne Kartepelilerin beğenisine sunuldu. Büyük destanın nasıl gerçekleştirildiği anlatılan oyuna, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, belediye meclis üyeleri Yaşar Kemal Bayraktar, Selahattin Aktop, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Alkan, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile Kartepeliler büyük ilgi gösterdiler. İzleyiciler, Çanakkale'de ortaya konulan mücadeleyi bir kez daha hissettiler.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, adına oyunu sahneleyen ekibi tebrik eden Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, "Tiyatro oyunu kurgusuyla yazılan ve bizlere Çanakkale Zaferinin nasıl kazanıldığını en iyi şekilde anlatıldığı bu oyunu sergileyen ekibi sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik ederim. Şehitlerimizi bu vesile ile rahmetle anarken bu tür tiyatro oyunları ile tarihimizde ki şanlı destanları gelecek nesillere aktarma imkanı bulmaktayız. Bu gerçekler tiyatrolarda sahnelenerek kültürümüz ve maneviyatımız daha da güçlenecektir. Bunu sağlayan ekibe canı gönülden teşekkür ederim" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 100. Yılında Çanakkale Ruhu Kartepe'de de Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement