1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı - Son Dakika
Kültür Sanat

1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı

Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenecek "1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı" dünyanın dört bir köşesinde Türkçe öğrenen gençleri bir araya getirecek.

21.08.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenecek "1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı" dünyanın dört bir köşesinde Türkçe öğrenen gençleri bir araya getirecek.

34 ülkede 42 merkezle dünyanın birçok yerinde Türkiye'nin ve Türkçenin tanıtımını gerçekleştirmek için kültürel etkinlikler yapan Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye'nin marka değerini daha yükseğe taşımak amacıyla etkinlikler düzenliyor.

Bu doğrultuda yarın İstanbul Ataşehir'de bulunan Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilecek programda, 60'a yakın ülkeden katılacak, dünyanın dört köşesinde Türkçe öğrenen gençler bir araya gelecek. Dünyaya, Türkiye'den ve Türkçe ile barış, sevgi, dostluk mesajları verilecek.

Programda ayrıca, Yunus Emre Enstitüsünün yansı sıra Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurumların eğitim ve kültür faaliyetleri de tanıtılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement