104 Kursiyer Sertifikasını Aldı - Son Dakika
Yerel

104 Kursiyer Sertifikasını Aldı

104 Kursiyer Sertifikasını Aldı

Kula İlçesinde KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik kurslarına katılan kursiyerler sertifikalarını aldı.

12.05.2016 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kula İlçesinde KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik kurslarına katılan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Kula Belediyesinin KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde düzenlenen eğitimlere katılan 104 girişimci kursu başarıyla tamamladı. Girişimci adaylarına sertifikaları, Kula belediyesi Ek hizmet binası meclis toplantı salonunda verildi.

SALİHLİ'DE 300 KİŞİDEN 56 KİŞİ İŞ KURDU

Sertifika töreninde konuşan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, bugüne kadar düzenlenen eğitimlerde kursiyerlerin girişimcilik kursunu bitirerek sertifika aldığını belirtti. Salihli'de kursu bitirenlerden 300 kişiden 56 kişinin iş planını hazırlayarak KOSGEB'den onay aldığını ve kendi işini kurduğunu vurgulayan Yüksel, şöyle konuştu:

"Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın, KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde çok sayıda girişimcilik eğitimi düzenlendi. Salihli TSO bünyesinde yer alan KOSGEB temsilciliğinde odamız personeli tarafından hiçbir ücret alınmadan girişimci adaylarına ve KOBİ'lere danışmanlık yapılıyor. Kurslarda adaylara iş yaşamında gerekli olan her türlü bilgi veriliyor. İş planı hazırlamanın incelikleri öğretiliyor. Bugüne kadar 56 girişimci bu sayede kendi işini kurarak, hem kendi kazanç kapısını açtı, hem de Salihli'nin ekonomisine ve istihdamına katkı sağladı. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak girişimcilik eğitimlerini çok önemsiyor ve destekliyoruz. Salihli, Kula ve Selendi'de yetişen gençlerimizin büyük şehirlere iş için göç etmelerini istemiyor, KOSGEB'ten alacağı destekle kendiişlerini kurmalarını ve yanlarında çalıştıracakları elemanlarla istihdama katkı sağlamalarını istiyoruz. Değerli gençler sizlerin de bir an önce iş planınızı ve projelerinizi hazırlayıp aramıza katılmanızı bekliyoruz. En kısa zamanda yeni bir kurs açmayı planlıyoruz."

ODA OLARAK HİZMET ETMEYE HAZIRIZ

Kula Esnaf Sanatklarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan ise iş yeri açmak isteyen birçok vatandaşın olduğunu ancak maddi imkansızlıktan dolayı iş yeri açamadıklarını ifade ederek devletin verdiği desteklerden mutlaka yararlanmaları gerektiğini söyledi. Esnaf odası olarak kursiyerlere her türlü desteğin verileceğini ifade eden Şadan, sertifikalarını alan kursiyerlere başarılar diledi.

MANİSA EĞİTİMLER VE GİRİŞİMCİLİK ANLAMINDA EN ÖNDE GİDEN İLLER ARASINDA.

KOSGEB İl Müdürü Levent Arslan da, "Kula da ki Kursiyerlerimizin Eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamladıklarını vurgulayarak, "104 arkadaşımız eğitimlerini tamamladı. Bizler etkin bir şekilde eğitimlerimiz yapıyoruz. Manisa eğitimler ve girişimcilik anlamında en önde giden iller arasındadır. Bu noktada bizlere böyle bir imkanı sundukları için Oda başkanlarımıza Kula belediyesine çok teşekkür ediyorum. Eğitimi başarı ile tamamlayıp sertifikalarını alan vatandaşlarımız başarılı bir iş planını bizlere sunacaklar bizlerde vatandaşlarımıza destek olacağız." şeklinde konuşarak girişimci adaylarına tavsiyelerde bulunarak, sertifika alanların bir an önce işletmelerini kurup, KOSGEB'in Girişimcilik başta olmak üzere diğer desteklerinden de faydalanmalarını istediğini söyledi.

Sertifika Törenine Kula Belediye Başkan Vekili Faik Şentürk, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Kula Esnaf Sanatkarlar Odası başkanı Aytekin Şadan, Kula Esnaf kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, Kula Şoförler Odası Başkanı Oktay Kırlı, İlçe Tarım Müdürü Bilgün Sarısu ve kursiyerler katıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 104 Kursiyer Sertifikasını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement