105 Yaşındaki Durdu Nine Uzun Yaşamanın Sırrını Açıkladı - Son Dakika
Güncel

105 Yaşındaki Durdu Nine Uzun Yaşamanın Sırrını Açıkladı

105 Yaşındaki Durdu Nine Uzun Yaşamanın Sırrını Açıkladı

Balıkesir’in Havran ilçesinin Kozdere Mahallesi’nde yaşayan 105 yaşındaki Durdu Kaçar, uzun yaşamanın sırrının köyün temiz havası ve suyu olduğunu söyledi.

03.06.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Havran ilçesinin Kozdere Mahallesi'nde yaşayan 105 yaşındaki Durdu Kaçar, uzun yaşamanın sırrının köyün temiz havası ve suyu olduğunu söyledi.

Köy sakini Halil Karakocalı, "Durdu Ninemiz köyümüzün en yaşlısıdır. Köyümüze dışardan gelen misafirlerimiz Durdu ninemizin yaşını duyunca büyük şok yaşıyor. Köyümüzde her türlü sebze meyve yetişiyor. Doğal beslenme, temiz hava temiz su insan ömrünü uzun tutuyor. Köy halkımız çok çalışır tembelliği sevmez. Durdu ninemiz bu yaşta çalışır" dedi. Durdu Kaçar ise "Babamı küçük yaşta kaybettim. Köyde hayat zordur. Evim dökülüyordu. Eski Havran Kaymakamı Fatih Genel evimi komple yeniledi. Allah ondan razı olsun. Hiç bir şeye üzülmeyin, sıkılmayın. Köylerde yetişen sebzelerden meyvelerden tüketin. Allah'ta ömür verirse benim gibi yaşarsınız" diye konuştu.

Zabıta memuru Asım Kocabaş, "Belediye Başkanımız Emin Ersoy'un selamını getirdim, bizden bir isteğin var mı" diye sordu. Asırlık çınar, "Evimde çeşmeler arıza yaptı. Tamir ettirirse mutlu olurum" dedi. Bunun söz Havran Belediyesi tarafından evin su tesisatı bakıma alındı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 105 Yaşındaki Durdu Nine Uzun Yaşamanın Sırrını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement