1071 Malazgirt Kümbet Camii İçin Yardım Bekleniyor - Son Dakika
Yerel

1071 Malazgirt Kümbet Camii İçin Yardım Bekleniyor

1071 Malazgirt Kümbet Camii İçin Yardım Bekleniyor

Muş’un Malazgirt ilçesinin en eski camilerinden olan ve yıkılarak yerine Selçuklu mimarisine uygun olarak yaptırılan 1071 Kümbet Camii’nin tamamlanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’dan yardım bekleniyor.

08.08.2016 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Malazgirt ilçesinin en eski camilerinden olan ve yıkılarak yerine Selçuklu mimarisine uygun olarak yaptırılan 1071 Kümbet Camii'nin tamamlanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'dan yardım bekleniyor.

Malazgirt Derneği ve Malazgirt Camilerini Yapma ve Yaşatma Derneği'nin organizasyonunda başlatılan çalışmalar neticesinde caminin kaba inşaatı bitti. Camiinin tamamlanması için hayırsever vatandaşlardan yardım yapmalarını beklediklerini söyleyen Malazgirt Camileri Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı H. Tahsin Altın, "Ülkemizde yaşanan demokrasi zaferi ile birlikte inşaat çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Camimizin alt katını faaliyete geçirdiğimiz için cemaatimiz şimdilik bir zorluk çekmiyor. Artık cemaatimiz ve bizler bir an önce camimizin bitmesini istiyoruz. Camimizin bitmesi için yardımlarınıza çok ihtiyacımız var. Sayın Cumhurbaşkanım siz tüm dünyaya 1071 Malazgirt ruhunu sevdirdiniz. Buradan Malazgirt halkı adına sizin çok deıerli makamınızdan, 1071 Kümbet Cami için yardım talep ediyoruz. Demokrasimizin temeli olan camilerimizi her zaman çok önemsediğinizi biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, camimizin bir an önce faaliyete geçmesi için sizden yardım talep ediyoruz. Şimdiden yapacağınız yardımlar için çok teşekkür ediyoruz. Malazgirt halkı her zaman yayınızdadır ve sizinle gurur duyuyoruz. Allah sizi başımızdan eksik etmesin" dedi.

Malazgirt 1071 Kümbet Camii'nin Selçuklu mimarisinin en güzel örneği olduğunu ifade eden camii imamı Nurettin Öznur ise, "Camimiz 1070 metrekare üzerine inşa edildi. Alt katında taziye evi ve Kur'an kursu var. Camimiz Selçuklu mimarisine uygun olarak iki minareli yapıldı. Kaba inşaatı bitti, ama asıl olan caminin ince inşaatı. Biz bu camiyi çok zor şartlar altında yapıyoruz. Para sıkıntısı yaşıyoruz. Bizlere bugüne kadar yardım eden ve bundan sonraki aşamalarda da yardımlarını esirgemeyen bütün vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Bu camimizde okunacak Kur'an-ı Kerim'ler, hepsinin ölmüşlerine rahmet olarak gitsin. Caminin tamamlanması için büyük şehirlerde yaşayan Malazgirtli iş adamlarımızın yardımlarını bekliyoruz. Tarihi camimizin bir an önce bitirilip ibadete açılması için hayırsever vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Onun için bir hesap numarası açtık. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın Ziraat Bankası Malazgirt Şubesi'nin 0440 51150587 5001 ve Halk Bankası Malazgirt Şubesi'nin 1459 16100006 numaralı hesaplarına bağışlarını yapabilirler" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1071 Malazgirt Kümbet Camii İçin Yardım Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement