1071 Malazgirt Spor'da Değişim Rüzgârı - Son Dakika
Yerel

1071 Malazgirt Spor'da Değişim Rüzgârı

1071 Malazgirt Spor\'da Değişim Rüzgârı

Muş’un Malazgirt ilçesinde 1971 yılında kurulan 1071 Malazgirt Spor’da yeni yönetimle beraber değişim rüzgârları esiyor.

13.06.2015 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Malazgirt ilçesinde 1971 yılında kurulan 1071 Malazgirt Spor'da yeni yönetimle beraber değişim rüzgarları esiyor.

Geçtiğimiz ay yapılan olağan genel kurul toplantısında 1071 Malazgirt Spor yeni yönetimini belirleyerek çalışmalarına başladı. Bu yıl da Süper Amatör Lig'de mücadele edecek Malazgirt Spor, yeni başkanı ve ekibiyle bir anda tüm dikkatleri üzerine çekti. Malazgirt Derneği toplantı salonunda konuşan yeni kulüp başkanı İbrahim Türeli, "Tarihi bir kulübü teslim almanın onur ve gururunu yaşıyorum. Öncelikle bana güvenip bu görevi layık gören halkımıza ve kongrede bana oy veren üyelerimize teşekkür ederim. Kulübü teslim alırken, boş bir kasayı da kabullendik. Geçen sezon da futbol şube sorumlusu olarak görev yapıyordum. Geçmiş yıllarda ben ve diğer yönetici arkadaşlarım deplasmana giderken çoluk çocuğumuzun rızkından keserek araba parasını ödüyorduk. Futbolcularımıza yemek bile veremiyorduk. Ama bu şartlarda bile en kötü sezonumuzda ligi 2. olarak bitiriyorduk. Halkımız, haklı olarak bir değişim bekliyordu. Ben ve diğer yönetici arkadaşlarım çok ağır bir yükün altına girdiğimizi kabullenerek bu işe başladık. Bu iş çok ağır, çünkü artık halkımız bizden başarı bekliyor. Allah'ın izniyle biz de tamamen şampiyonluğa kilitlenmiş durumdayız" dedi.

Öncelikli hedeflerinin kendi ayakları üzerinde durmak olduğunu dile getiren Türeli, "Bunun için SODES'e bir proje başvurusu yaptık ve geçmesi için de destek bekliyoruz. 'Eşofmanımı Kendim Dikeceğim' adlı projemiz ile bir fason dikim atölyesi kurup, çeşitli kulüplere spor malzemesi dikmeyi ve kulübü finanse etmeyi istiyoruz. Bunu yapabilecek ekip ve kararlılığımız mevcuttur. Projemiz geçerse hem kulübümüz bir rönesans yaşayacak hem de 40- 50 aile bu atölyeden geçimini sağlayacaktır. Sonra sosyal medyaya da açıldık. Bu sayede insanlar kulübümüzün varlığından haberdar olmaya başladı. Bu sayede kulübümüze bağış yapmak isteyen, ama şehir dışında yaşayan insanlarla da iletişime geçebildik. Şimdiden yardım teklifleri gelmeye başladı. Son projemiz ise '1071 Malazgirt Spor Store'dir. Sanal mağazacılık ve bir mağazada corner tarzı forma ve hediyelik satışlarına başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Öncelikli hedeflerinin Bölgesel Amatör Lig'ine yükselmek olduğunu ifade eden Türeli, "Ardından da 3. Lig. Neden olmasın ki? Sonuçta Malazgirt ismini taşıyoruz ve çok yetenekli gençlerimiz var. Bu amaca giden yolda ilk işimiz profesyonel düşünmek oldu. Profesyonel olmayan ama profesyonel düşünen bir ekip ile yola çıktık. Bu yolda Muş'un en büyük teknik adamı Behçet Akçil ile anlaşmaya vardık. Sonuçta hocamız kendini kanıtlamıştır. Sonra da transferlere yöneldik. Zaten güçlü olan kadromuza daha da güç kattık. Elimizden gelen her şeyi de yapmaya hazırız" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1071 Malazgirt Spor'da Değişim Rüzgârı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement