1071 Projesinden Bu Defa Kasap Patron Çıktı - Son Dakika
Yerel

1071 Projesinden Bu Defa Kasap Patron Çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesindeki “1071 Kadın İş Hayatına Atılıyor" projesi kadınların patronluk hayalini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor.

10.05.2016 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesindeki "1071 Kadın İş Hayatına Atılıyor" projesi kadınların patronluk hayalini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. Proje kapsamında açılan 65'nci iş yeri bir kasap dükkanı oldu.

Keçiören Belediyesi, KOSGEB, Keçiören TOGEM ve TOBB'un iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında girişimcilik eğitimi alan 53 yaşındaki Şengül Coşkun, kasap dükkanı açarak iş hayatına atıldı. Mamak Bahçelerüstü mahallesinde hizmete giren iş yerinin açılış törenine AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Keçiören TOGEM Başkanı Dr. Ayten Aydın ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün eşi Zeliha Akgül de katıldı.

İNŞALLAH YENİ KADIN KASAPLAR YETİŞTİRİR

1071 projesini çok önemli bulduğunu belirten Lütfiye Selma Çam, "Bugün 65. iş yerinin açılışını gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu sayıyı 1071'e tamamlayacağız. Projeye başından beri katkı veren Başkan Mustafa Ak'a ve Ayten Aydın'a teşekkür ediyorum. Hanımefendilerin himayelerinde başlayan bu projeyi AK Parti Kadın Kolları olarak tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz" dedi. Kasap dükkanı açan Şengül Hanımı tebrik eden Çam, "Kasaplık erkek sektörü olarak bilinir. Kendisi inşallah kasaplıkta diğer kadınları da yetiştirir. Hayırlı uğurlu kazançlar diliyorum" diye konuştu.

HER YENİ AÇILIŞLA MUTLU OLUYORUZ

Başkan Mustafa Ak ise, 1071 projesi sayesinde bir kadının daha kendi iş yerini açmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek şunları söyledi:

"Kadınlarımızın ekonomik hayata katılıp aile bütçesine katkı yapması önemlidir. Bu proje ile iş yeri sayısı artıp kendi ayakları üzerinde duran kadın sayımız arttıkça mutlu oluyoruz. İnşallah yanlarında çok fazla kişi çalıştırırlar. Şengül Hanıma işinde ve sosyal yaşamında başarılar diliyorum. Cenabı Allah bol ve hayırlı kazançlar nasip eder inşallah."

TORUN SAHİBİ PATRON

Torun sahibi olduğu yaşta patronluğa adım atan Şengül Coşkun da, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendiye, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Mustafa Ak ve Ayten Aydın'a çok teşekkür ediyorum. İşletmemin açılışına gelerek beni çok mutlu ettiler. Hepsinden Allah razı olsun."

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek iş yerinin açılışı yapıldı. Tören toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1071 Projesinden Bu Defa Kasap Patron Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement