11 Aileye 400'er Kaz Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

11 Aileye 400'er Kaz Dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca başlatılan "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında, kazcılık yapan 11 aileye 400'er kaz dağıtıldı.

13.10.2016 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca başlatılan "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında, kazcılık yapan 11 aileye 400'er kaz dağıtıldı.

Ardahan'da, kazcılığın yaygınlaştırılması ve kaz popülasyonunun artırılması amacıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca "Genç Çiftçi Projesi" başlatıldı.

Proje çerçevesinde, kaz üretim çiftliklerinde yetiştirilen 4 bin 800 kazın Ardahan'daki üreticilere dağıtılması kararlaştırıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri de bu karar doğrultusunda, evlerine gittikleri 11 aileye 400'er kazı teslim etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ramazan Nergiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşın üretime katkı sunması amacıyla yürütülen projenin önemine değindi.

Bu kapsamda 12 aileye kaz vermeyi kararlaştırdıklarını anlatan Nergiz, kaz verilen ailelerin üretime katkı sunacağını söyledi.

Nergiz, proje ile yörede kazcılığın yaygınlaşacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu proje ile bölgede kaz popülasyonunu arttırmayı planlıyoruz. Kazcılık, Ardahan, Kars, Erzurum için önemli bir geçim kaynağı. Bu proje ile amacımız kazcılığın yaygınlaştırılmasını sağlamak. İlk kez yapılan böyle bir proje ile kazcılığın gelişimi için ilk adımı atmış oluyoruz. Bu çalışma ailelere hayırlı olsun. Daha çok kazanmalarını istiyoruz." dedi.

Proje kapsamında üç yıl boyunca satılmayacak olan kazların her türlü ürününden yararlanılacak, üç yıl sonra ise kazlar tamamen dağıtılan ailenin olacak.

Proje kapsamında kentte bir aileye daha 400 kaz verileceği belirtildi.

11 Aileye 400\'er Kaz Dağıtıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 11 Aileye 400'er Kaz Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement