11. Avrupa Aşı Haftası - Son Dakika
Güncel

11. Avrupa Aşı Haftası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Aşı bilinçlendirme çalışmasından detaylar İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Demet Aydoğdu'nun konuşması - Kırklareli'de vatandaşlara broşür dağıtıldı, aşılama çalışmaları anlatıldı Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 11. Avrupa Aşı Haftası dolayısıyla broşür dağıtıldı.

29.04.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Aşı bilinçlendirme çalışmasından detaylar

İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Demet Aydoğdu'nun konuşması

- Kırklareli'de vatandaşlara broşür dağıtıldı, aşılama çalışmaları anlatıldı

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 11. Avrupa Aşı Haftası dolayısıyla broşür dağıtıldı.

İstasyon Caddesi'nde kurulan stantta vatandaşlara broşür dağıtılarak aşılama çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Demet Aydoğdu, toplum nezdinde aşılama konusunda farkındalığın arttırılması amacıyla etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Hastalıklara karşı aşılamanın önemli olduğunu belirten Aydoğdu, "Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı aşı." ifadesini kullandı.

Türkiye'de 1981 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı tarafından "Genişletilmiş Bağışıklama Programı"nın uygulandığını aktaran Aydoğdu, "Programın amacı, aşıyla önlenebilir hastalıkların ve bu hastalıklardan kaynaklanan sakatlık ve ölümlerin engellenmesi. Bu program kapsamında boğmaca, difteri, tetanoz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, tüberküloz, çocuk felci, hepatit B, hemofilus influenza tip b, konjuge pnömokok, hepatit A ve suçiçeği aşısı tüm bebeklerimize ücretsiz olarak sağlık kuruluşlarında uygulanmaktadır. İleri yaş nüfusunun giderek arttığı ülkemizde kronik hastalıklarda ve kanserlerde artış eğilimi meydana gelmektedir." diye konuştu.

11. Avrupa Aşı Haftası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 11. Avrupa Aşı Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement