11 Bin Öğrenciye Göz Taraması - Son Dakika
Yerel

11 Bin Öğrenciye Göz Taraması

11 Bin Öğrenciye Göz Taraması

İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı, İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen “İlköğretim Çocuklarında Göz Taraması Projesi” ile 4 ilçede 11 bin çocuğa göz taraması yapılacak.

09.03.2017 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı, İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen "İlköğretim Çocuklarında Göz Taraması Projesi" ile 4 ilçede 11 bin çocuğa göz taraması yapılacak.

"Daha iyi görüyorum, daha iyi anlıyorum" sloganıyla gerçekleştirilen projenin startı bugün Gaziemir Anafartalar İlköğretim Okulu'nda verildi. Projenin başlamasıyla düzenlenen törende konuşan İzmir Ticaret Odası ve İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 29 yaşında olan İTO Vakfı'nın geçen yıllar içinde eğitim ve sağlık alanında çok önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Demirtaş, "Bugünkü göz taramamız da çocuklara yönelik ilk projemiz değil. Daha öncede iki proje ile 110 bini aşkın öğrencimize göz taraması yapmıştık" dedi. Daha önce yapılan taramalarda gözleri bozuk olan çocukların umutsuzca en öne oturup tahtayı görmeye çalıştıklarını, göremeyince de konuları anlamayıp başarısız olduklarını gördüklerini belirten Demirtaş, gözlerini tedavi ettirdiğikleri pek çok öğrenci derslerinde de daha başarılı olduklarını söyledi. Bu nedenle göz taraması kampanyasını 3'üncü defa tekrarladıklarını belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bugün başlayan projemiz ile de 11 bin öğrencimizin göz taramasını yapacağız. Özellikle sosyo-ekonomik düzeyi düşük ve sağlık hizmetlerinin erişiminde zorluk yaşayan ailelerin yaşadığı ilçeleri seçtik. Sloganımız "DAHA İYİ GÖRÜYORUM DAHA İYİ ANLIYORUM". Başta göz tembelliği olmak üzere göz hastalıkları sık konuşulan ama geç fark edilen hastalıklar. Göz taramalarımız ile görme kusurlarını erken yaşta tespit ederek, gerekli tedavileri almalarını sağlayacağız. İhtiyacı olan çocuklarımıza gözlüklerini temin edeceğiz. Göz taramasından kaçmasınlar ve bu konuda daha bilinçli olsunlar diye ayrıca tüm çocuklarımıza birer kalem kutusu da hediye edeceğiz."

4 ilçede 30 okul

İzmir İl Sağlık Müdürü Mustafa Kırlangıç da Gaziemir, Konak, Narlıdere ve Çiğli ilçelerinde 30 okulda göz taraması yaptıracaklarını belirterek, "Erken yaşta kusuru olan öğrencilerin tespit edilmesi ile bu öğrenciler daha başarılı ve kendine daha güvenli olacak" dedi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Eraslan da göz kusurlarının erken teşhis edilebilmesi için özellikle ilköğretim 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıfları seçtiklerini söyledi. Daha sonra öğrencilere göz taraması yapıldı. Törene Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ve Anafartalar İlköğretim Okulu Müdürü Samet Başkonuş da katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 11 Bin Öğrenciye Göz Taraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement