11. Dostluk ve Barış Rallisi Berlin'den Start Aldı - Son Dakika
Güncel

11. Dostluk ve Barış Rallisi Berlin'den Start Aldı

Bu yıl 11. kez düzenlenen Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi Almanya'nın başkenti Berlin'den start aldı.

15.04.2016 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 11. kez düzenlenen Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi Almanya'nın başkenti Berlin'den start aldı.

Yaklaşık 20 ülkeden 360 aracın ve 600 yarışmacının katılacağı 2016 Dostluk ve Barış Rallisi bir yandan Türkiye'nin tanıtımına katkı yaparken, diğer yandan da Türk ve Alman toplumları arasındaki yakınlaşmaya hizmet ediyor.

2005'ten bu yana Türkiye'yi de kapsayacak şekilde düzenlenen ve 2013'ten beri Berlin Büyükelçiliği tarafından da desteklenen Dostluk ve Barış Rallisi için Berlin Büyükelçiliğinde sembolik start töreni düzenlendi.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından da desteklenen rallinin üçte ikilik kısmı Türkiye'de İstanbul, Ankara, Amasya, Ardahan, Doğubayazıt, Uşak ve Muğla güzergahında gerçekleşecek.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Dostluk ve Barış Ralli'sinin artık geleneksel hale geldiğini ve özellikle bu sene ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, "Bu ralli Türkiye için ciddi bir tanıtım turu anlamına geliyor' dedi.

Karslıoğlu ayrıca "Bu vesileyle Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu, gidilebilecek, gezilebilecek bir ülke olduğunun gösterilmesi bakımından bu seneki ralli bilhassa önemli." diye konuştu.

Türkiye'deki terör olayları bizi yıldırmıyor"

Ralli'nin organizasyon komitesi ikinci başkanı Nadir Serin, Türkiye'de yaşanan terör olaylarının kendilerini yıldırmadığını ve Türkiye'ye gitme kararlarından vazgeçirmediğini söyledi.

Rallide yarışacak Türk takımına bu sene Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin'in kaptanlık yapacacağı ifade edildi.

Rallinin bu yılki son durağı Dalyan olacak ve ralliye katılan tüm araçlar, 20 Mayıs'ta Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına hibe edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 11. Dostluk ve Barış Rallisi Berlin'den Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement