11. İstanbul Buluş Şenliği" - Son Dakika
Teknoloji

11. İstanbul Buluş Şenliği"

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nce düzenlenen şenlikte, bir bilardo topunu başlangıçtan 5 metre uzaklığa gönderip yirminci saniyede duyulabilir bir ses çıkarmasını sağlayan "İttirgeç" projesi, en başarılı icat ödülüne layık görüldü.

07.12.2014 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nce düzenlenen "11. İstanbul Buluş Şenliği"nde, bir bilardo topunu başlangıç noktasından 5 metre uzaklığa gönderip yirminci saniyede duyulabilir bir ses çıkarmasını sağlayan "İttirgeç" projesi, en başarılı icat seçildi.

Santralistanbul'daki şenlik kapsamında, NASA Jet Propulsion Laboratory tarafından gerçekleştirilen "Invention Challenge" yarışmasının İstanbul ayağında, 37 liseden 219 lise öğrencisi, 21 öğretmen ve 14 hobici bir araya geldi.

Okulların projelerini sergilediği ve en hızlı olmaya çalıştığı yarışmada, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Geliştirme Vakfı Özel Lisesi'nin bir bilardo topunu başlangıç noktasından 5 metre uzaklığa gönderip yirminci saniyede duyulabilir bir ses çıkarmasını sağlayan "İttirgeç" projesi, en başarılı icat seçildi.

Şenliğin, en başarılı ikinci projesi, Gebze Anadolu Lisesi'nin "Çivili Voyvoda" projesi olurken, Özel Sezin Lisesi de "Uzun" projesiyle üçüncülük ödülünün sahibi oldu. "Hobiciler" kategorisinde ise Elif-Burak Şahin, "Rüzgar" projesiyle birinci, Halil İbrahim Şerbetçi "Konstantinopolis" projesiyle ikinci, Nevzat Bek "Manivela" projesiyle üçüncü oldu.

İlk üç dereceyi elde eden katılımcılara kupa verilirken, hakem heyetinin puanlarıyla "en sıra dışı", "en artistik" ve "en yaratıcı" tasarım seçilenlere de plaket takdim edildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji 11. İstanbul Buluş Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement