11. Muntr 2015 Konferansı - Son Dakika
Yerel

11. Muntr 2015 Konferansı

11. Model Birleşmiş Milletler Türkiye (MUNTR) 2015 Konferansı, 20 ülkeden 700 öğrencinin katılımıyla başladı.

02.03.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11. Model Birleşmiş Milletler Türkiye (MUNTR) 2015 Konferansı, 20 ülkeden 700 öğrencinin katılımıyla başladı.

Kemer ilçesi Göynük beldesindeki bir otelde düzenlenen Birleşmiş Milletler'in (BM) modellemesi olan MUNTR 2015 Konferansı'nda, öğrenciler temsil ettikleri ülkelerin verileri ve sorunlarıyla ilgili gerçek bir diplomat gibi müzakerelere katılıyorlar.

MUNTR 2015 Konferansı Genel Sekreteri Nezahat Yeşim Yargıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konferansın BM Türkiye ofisince tanınan tek organizasyon olduğunu ifade etti. Burada, BM'nin simülasyonunu yaptıklarını anlatan Yargıcı, gündemde olan güvenlik, kalkınma ve çevre gibi konuların tartışılacağını kaydetti.

BM'de yer alan çalışma organlarının bire bir şekilde konferansa taşındığını aktaran Yargıcı, konferanstan çıkan çözüm önerilerinin BM Türkiye Ofisi'ne gönderileceğini belirtti. Yargıcı, BM ile gençler arasında köprü niteliği taşıyan, kendilerinin görüşlerini ve evrensel sorunlara olan bakış açılarının ortaya konulduğu konferansın tavsiye niteliği taşıdığını vurguladı.

Konferans Genel Direktörü Tolga Öner ise, konferansa katılan öğrencilerin 16 ila 25 yaş arasında olduğuna dikkati çekti. Öner, konferansın milletlerarası iletişimi güçlendirmek ve gençlerin özgüven kazanmaları açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Konferans, 6 Mart'ta sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 11. Muntr 2015 Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement