11. Trakya Tarım Fuarı - Son Dakika
Güncel

11. Trakya Tarım Fuarı

Lüleburgaz'da, 11. Trakya Tarım Fuarı açıldı.

29.09.2016 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lüleburgaz'da, 11. Trakya Tarım Fuarı açıldı.

Lüleburgaz Belediyesi ile Renkly Fuarcılık tarafından kapalı pazar yerinde düzenlenen fuarın açılışına, Belediye Başkanı Emin Halebak, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci ile Renkly Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Umut Güngör katıldı.

Güngör, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, fuarın tüm Trakya'ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Lüleburgaz'ın, Trakya'da fuarcılığın merkezi olduğunu ifade eden Güngör, özelikle tarım ve hayvancılık sektöründe kabına sığmadığını belirtti.

Trakya'nın en büyük geçim kaynağının tarım olduğunu aktaran Güngör, şöyle konuştu:

"Lüleburgaz, Trakya'nın fuarcılık merkezi oldu. Resmi verilere göre Lüleburgaz, Trakya'nın en çok fuar yapılan ilçesi, Kırklareli de bu bağlamda ili olmuştur. Lüleburgaz, özelikle tarım ve hayvancılık sektöründe kabına sığmıyor. Altını çizerek ve gururla söyleyebiliriz ki Trakya Lüleburgaz Tarım Teknolojileri ve Mekanizyon Fuarı, fiziki şartları ile doğru orantılı olarak Türkiye'mizin Bursa'sı ve Konya'sı ile rekabet ediyor. Katılımcılarımızın yaptığı milyonları misli misli geçen ticari bağlantıları ile gövde gösterisi yapıyor. Lüleburgaz aynı yıl içinde tarım ve hayvancılık sektöründe 2. kez fuar yapan tek ilçe, tek fuar oluyor. Lüleburgaz tarım fuarı, ülkemizin içten ve dıştan birçok unsur tarafından zora sokulduğu, sokulmaya çalışıldığı bu dönemde dimdik ayakta bölge ve ülke ekonomisine katma değer yaratmaya devam ediyor."

Halebak ise, tüm çiftçileri fuarı gezmeye davet etti.

Açılışın ardından Halebak ve beraberindekiler fuarı gezerek traktör ve iş makineleri hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Fuar, 2 Ekim Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 11. Trakya Tarım Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement