110. Geleneksel Tarihi Yalova Fevziye Yağlı Güreşleri - Son Dakika
Spor

110. Geleneksel Tarihi Yalova Fevziye Yağlı Güreşleri

Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Fevziye köyünde düzenlenen 110. Geleneksel Tarihi Yalova Fevziye Yağlı Güreşleri, 40'ı başpehlivan 400 güreşçinin katılımıyla gerçekleştirildi.

07.07.2016 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Fevziye köyünde düzenlenen 110. Geleneksel Tarihi Yalova Fevziye Yağlı Güreşleri, 40'ı başpehlivan 400 güreşçinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gazanfer Bi·lge Spor Tesisleri'nde düzenlenen 110. Geleneksel Tarihi Yalova Fevziye Yağlı Güreşleri müsabakasında 40'ı başpehlivan, 400 güreşçi kıyasıya yarıştı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın,burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağlı güreşlerin Türk milletinin örf ve adeti olduğunu ve 655 yıllık bir geçmişi bulunduğunu söyledi.

Bu yıl 110'uncusu düzenlenen Fevziye Yağlı Güreşleri'ne çok güzel bir katılımın olduğunu dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"Çok muazzam bir seyirci kalabalığı var. Güreş adına çok güzel bir stat yapılmış burada. Bu organizasyonda emeği geçen herkese köy muhtarına, güreş ağasına ve yetkililere teşekkürlerimi arz ediyorum. Yağlı güreş, Türk milletine mal olmuş bir gelenek, spor. Yağlı güreşleri ayakta tutan seyircilerimiz Fevziye bir köy olmasına rağmen stadın her tarafı seyircilerle dolu. Seyircimiz, milletimizin ata sporuna sahip çıkıyor. Türk milleti var olduğu sürece bu yağlı güreşlerin var olacağına inanıyorum. Bu milletin kültürünü ilelebet yaşatacağına inanıyorum. Kırkpınar öncesi çok önemli bir güreş organizasyonu."

Etkinliğe, Üç yıldır güreş ağalığı yapan Orbay Tuna, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, siyasi partilerin il başkanları, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş ve sporsever katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 110. Geleneksel Tarihi Yalova Fevziye Yağlı Güreşleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement