110 Yaşındaki Fatma Anneye Sürpriz Anneler Günü Kutlaması - Son Dakika
Yerel

110 Yaşındaki Fatma Anneye Sürpriz Anneler Günü Kutlaması

110 Yaşındaki Fatma Anneye Sürpriz Anneler Günü Kutlaması

Yüreğir Belediyesi, 110 yaşında 9 çocuk 40 torun sahibi Fatma Başer’e ailesiyle işbirliği yaparak sürpriz bir Anneler Günü kutlaması yaptı.

07.05.2016 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüreğir Belediyesi, 110 yaşında 9 çocuk 40 torun sahibi Fatma Başer'e ailesiyle işbirliği yaparak sürpriz bir Anneler Günü kutlaması yaptı. Yaşlı kadın, Yüreğir Belediyesi tarafından Adana'da yılın annesi seçildi. Konfetilerin patlatıldığı sürpriz kutlamada yaşlı kadın duygusal anlar yaşadı.

Yüreğir Belediyesi'nin yaşlı koordinasyon ekibi 1916 doğumlu Fatma Başer'e ailesiyle işbirliği yaparak büyük bir sürpriz yaptı. Bir hafta süren hazırlıkların ardından yaşlı kadın dün yakınlarınca gezinti yapacağız bahanesi ile Kışla Mahallesi'ndeki evinden alınarak Yüreğir Belediyesi Şehit Jan. Er. Rasim Şevik Kültür Parkı'na getirildi. Balonlarla süslenen belediyeye ait sosyal tesise önceden gelerek sürpriz için bekleyen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, eşi Mehtap Çelikcan ile yaşlı kadının çocukları ve torunları kadının kapıdan girmesi ile birlikte konfeti patlatarak alkış tuttu. Sürprizden habersiz yaşlı kadın şaşkınlığını gizleyemedi. Girişte Başkan Mahmut Çelikcan ve eşi Mehtap Çelikcan yaşlı kadına çiçek takdim etti. Çeşitli hediyeler sundu.

Sürpriz kutlamanın ardından Fatma Başer, "Tüm annelere böyle güzel günler diliyorum, anneler günün kutluyorum. Çok mutlu oldum" dedi

ANNELERDİR İNSANI ADAM EDEN

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan sürpiz anneler günü kutlaması ile 110 yaşındaki Fatma Başer'in Yüreğir'de Adana'da bilinen en yaşlı anne olduğunu bu nedenle 'Yılın Annesi' olarak seçtiklerini söyleyerek şöyle konuştu;

"Anneler Günü, ülkemizde 1955 yılından itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Lakin her insan bir anne emeğinin en güzel örneği olduğundan bahisle, bizim topraklarımızda gelenek görenek ve yüce dinimizin kutsal öğretilerine göre anne ve babaya ömür boyunca saygı ve sevgi eksik edilmez. Anaya babaya iyi davranmamızı kesin olarak emreden yüce Allah, "Eğer onlardan biri ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, onlara sakın 'öf' bile deme; onları azarlama, onlara tatlı ve güzel söz söyle' diye buyururken; Peygamber efendimiz, ' Cennet Anaların Ayağının Altındadır' diyerek anneliğin kutsallığına vurgu yaparak bizlere örnek olmuş, onlara iyi davranmamız baş tacı etmemizi öğütlemiştir.

Bugün 110 yaşındaki Fatma anamızı Türkiye'nin en yaşlı annesi hasebiyle yılın annesi olarak seçtik. Fatma anamızın 9 çocuğu ve 40'ın üzerinde torunu var. Bugün hepsi burada Fatma analarına bizimle birlikte güzel bir sürpriz yaptı. Fatma anamızın 9 çocuğu arasında doktor mühendis öğretmen olanlar var. Her biri vatana hayırlı evlat. İşte geleceğin sağlıklı nesilleri ve yeni Türkiye için böylesi analara böylesi evlatlara ihtiyacımız çok. Biz Fatma anamıza 9 evladını yetiştirirken gösterdiği özen için teşekkür ederek ellerinden öpüyoruz."

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yaptığı açıklamada"Yüce dinimiz İslam'ın anneye verdiği değer bilinmektedir. Anneyi cenneti ayakları altına serecek kadar kutsal sayan dinimiz onları üzmememiz ve onlara iyi davranmamız konusunda uyarmaktadır. Anne ailenin temeli, sevginin koşulsuz simgesidir. Değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce olan annelerimizin üzerimizdeki hakkı, emeği, ödenemeyecek kadar büyüktür.

Anneliğin çok kutsal bir değer olduğunu ve çocuklarının annelerine büyük saygı duymaları gerektiğini belirten Başkan Çelikcan "Annelerimiz bizim her zaman baş tacımızdır. Bizler onların haklarını ne yapsak ödeyemeyiz.

İlk öğretmenimizdir annemiz. Bireyi, aileyi ve toplumu anneler şekillendirir. Annelerimizden aldığımız ilk eğitimdir aslında kişiliğimizi ve toplumu şekillendiren unsurlar. Annelerimizin kıymetini bilmeli, her an dualarına mazhar olmalıyız.

Bu vesile ile tüm annelerin 'Anneler Günü'nü' kutluyorum" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 110 Yaşındaki Fatma Anneye Sürpriz Anneler Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement