1103 Çocuk Aynı Anda Lokum Yiyerek Rekor Kırdı - Son Dakika
Güncel

1103 Çocuk Aynı Anda Lokum Yiyerek Rekor Kırdı

1103 Çocuk Aynı Anda Lokum Yiyerek Rekor Kırdı

Afyonkarahisar'da 6- 12 yaş aralığındaki 1103 çocuk aynı anda lokum yiyerek, 'En Çok Çocukla Afyon Lokumu Yeme Rekoru' kırdı.

16.12.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da 6- 12 yaş aralığındaki 1103 çocuk aynı anda lokum yiyerek, 'En Çok Çocukla Afyon Lokumu Yeme Rekoru' kırdı.

Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü, Afyon Lokum Atölyesi tarafından düzenlenen rekor denemesi, Park Afyon Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sağlıklı ve geleneksel yiyeceklerle beslenme konusunda farkındalık yaratma amacı taşıyan rekor denemesi öncesi Çocuk Lokum Atölyesi'nde anaokulu öğrencileri lokum yaptı. 'Çocuk Lokum Atölyesi'nde her tür lokumu yapabilen minikler, lokumları yerken kaymak ve çikolatadan tatmayı da ihmal etmedi. Lokumun içine sürdükleri çikolataları yemeye çalışırken yüzlerinin her yanını da çikolata yapan minikler, kendi sardıkları lokumları yedi. Minikler, yaptıkları lokumlardan Afyon protokolu ile basın mensuplarına da ikram etti.

ÇOCUKLAR LOKUM YAPMAYI ÖĞRENİYOR

Lokum atölyesini ziyaret eden tüm çocukların haftanın üç günü lokum yapmayı öğrenebileceğini söyleyen Lokum Atölyesi ve Ogaş Lokum Genel Müdürü Celal Koca, atölyeyle lokum geleneğini geleceğe taşımayı amaçladıklarını söyledi. Miniklerin Afyon lokumu yaparken içeriğini de istediği gibi kendisinin belirleyebildiğini vurgulayan Genel Müdür Koca, "Lokum yapmayı öğrenirken lokumun içini de onlara bırakıyoruz. Çocuklar burada, çikolatalı, fındıklı, kaymaklı, fıstıklı ya da lokumun içine her ne koymak istiyorsa onu koyup sardırıyoruz. Afyon'a çocuklarıyla gelecekler; önceden arayarak, çocuklarının katılımı için Çocuk Lokum Atölyesi'ne kayıt yaptırabilir" dedi.

Afyonkarahisar'ın en önemli markalarından lokumun bir rekora konu olmasının önemine değinen Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, yapılan etkinliğin sağlıklı beslenmeye de vurgu yaptığını belirtti.

Dünyanın her yerinde 'Turkish Delight' adıyla bilinen lokumun 'Afyon Lokumu' adıyla Türkiye'de bir marka olduğunu anlatan Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban ise lokumun Türkiye'deki merkezi olan Afyonkarahisar'da hem çok farklı türlerde hem de hijyenik şartlarda üretildiğini kaydetti. Çoban, "Geleneksel yöntemle hazırlanan Afyon lokumu bugün organik dediğimiz ve her yaştan insanın güvenle yiyebileceği bir ürünümüzdür. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için Afyon lokumumuzu ulusal ve uluslararası bazda tanıtmaya devam ederek sağlıklı farkındalıklar yaratmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Çocuklara fast food'un zararlarını anlatan Dünya Çocuk Rekorları, Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, rekor denemesine katılanlardan yiyecek israfını önlemelerini istedi.

1103 ÇOCUK AYNI ANDA LOKUM YEDİ

Daha sonra rekor denemesine geçildi. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün farklı okullardan getirdiği 1000'i aşkın çocuk, Orhan Kural'ın talimatıyla lokumları kutularından çıkardı. 5'ten geriye doğru sayan Kural, çocuklardan aynı anda lokumları yemelerini istedi. Öğrencilerin hep birlikte lokumları yemesi sonrası 1103 çocukla rekoru onaylayan Kural, rekora katılan çocuklardan geleneklere sahip çıkmalarını da istedi. Dünya çapında Türk adıyla bilinen en önemli geleneksel ürünün lokum olduğunu hatırlatan Kural, "Sağlıklı nesiller amacıyla gerçekleştirilen bu rekor denemesine katılmaktan ve tescil etmekten çok mutluyum" dedi.

Rekor etkinliğine katılan miniklerin sevimli peluş karakter orkestrasının çaldığı şarkılarla eğlendiği etkinlik, Dünya Çocuk Rekorları Tescil ve Hakem Heyeti'nin tescil belgelerini imzalaması ile sona erdi. Rekor Tescil ve Hakem Heyeti'nde Prof. Dr. Orhan Kural (Heyet Başkanı), Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Lokum Atölyesi Genel Müdürü Celal Koca, Park Afyon AVM Müdürü Kemal Baştürk, Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu'ndan Merve Bilgin ve Dünya Çocuk Rekorları'ndan Aydın Türkgücü yer aldı. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1103 Çocuk Aynı Anda Lokum Yiyerek Rekor Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement