111 Yaşındaki Zübeyir Dede, 110 Torunuyla Bayramlaştı - Son Dakika
Güncel

111 Yaşındaki Zübeyir Dede, 110 Torunuyla Bayramlaştı

Muş'un erkeze bağlı Kepenek köyünde yaşayan Bakır, bu bayramda hem köy halkıyla hem de 7 çocuğu, 110 torunu ve 5 torununun torunuyla bir araya geldi.

13.09.2016 14:23  Güncelleme: 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta, 111 yaşındaki Zübeyir Bakır, 7 çocuğu ve 110 torunuyla bayramlaşmanın mutluluğunu yaşadı. Merkeze bağlı Kepenek köyünde yaşayan Bakır, bu bayramda hem köy halkıyla hem de 7 çocuğu, 110 torunu ve 5 torununun torunuyla bir araya geldi.

Bakır, bayramın ikinci gününde çocuk ve torunlarına el öptürmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, bayramların birlik, barış, kardeşlik ve beraberliğin sembolü olduğunu söyledi.

"EŞİMLE 76 YIL BİRBİRİMİZİ HİÇ KIRMADIK"

13 yıl önce 76 yıl birlikte yaşadığı eşi Nazire Bakır'ın vefat ettiğini ifade eden Bakır, şöyle konuştu:

"Eşimle 76 yıl bir yastığa baş koyduk. Ancak eşim 90 yaşındayken vefat etti. Eşimin vefatından sonra çocuklarım ve torunlarımla yaşıyorum. 7 çocuğum, 110 torun ve 5 de torunumun torunu var. Günümü torunlarıma ayırıyorum. Çocuklarım ve torunlarım da bana iyi bakıyor. Eşimle 76 yıl birbirimizi hiç kırmadık, mutlu bir hayat yaşadık. Birbirimizi çok seviyorduk."

"ZAMANINDA DOĞAL BESİNLER TÜKETTİM"

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hiç izin kullanmadan 4 yıl askerlik yaptığını anlatan Bakır, köyde çiftçilik yaparak ailesinin geçimini sağladığını, sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmesini de zamanında tükettiği doğal besinlere bağladığını belirtti.

Eşlerin uzun süre birlikte yaşamasının en büyük sırrının karşılıklı anlayış ve saygı olduğunu vurgulayan Bakır, eşler arasında maddi ve manevi bazı sıkıntıların olabileceğini, ancak bunu ileri boyutlara taşımadan kendi aralarında çözmeleri gerektiğini dile getirdi.

"ZÜBEYİR DEDEYLE BAYRAMLAŞARAK DUASINI ALIYORUZ"

Zübeyir Bakır ile bayramlaşan köy muhtarı Nurettin Aslan, Bakır'ın köyde yaşayan herkesin dedesi olduğunu söyleyerek, "Zübeyir dede köyümüzün en büyüğü olması dolayısıyla herkes ona saygı gösteriyor. Zübeyir dedeyle bayramlaşarak duasını alıyoruz. Boş zamanlarda gelip kendisini dinliyoruz. Hayatını bize anlatıyor." dedi.

Bakır'ın 51 yaşındaki en küçük oğlu Muhittin Bakır da her bayram babasının duasını almak için bir araya geldiklerini söyledi.

Babasının büyük zorluklar çekmesine rağmen sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Bakır, "İlerlemiş yaşına rağmen neredeyse tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor. Bayramı çocukları ve torunlarıyla geçirmekten hem kendisi hem de biz mutlu oluyoruz." diye konuştu.

Bu arada Zübeyir Bakır'ın bazı çocuklarının birden fazla evlilik yaptığı ve torun sayısının bu nedenle fazla olduğu belirtildi.

111 Yaşındaki Zübeyir Dede, 110 Torunuyla Bayramlaştı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 111 Yaşındaki Zübeyir Dede, 110 Torunuyla Bayramlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu
    15:20 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu

    Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Balıkesir'i ziyaret ederek sporcu gençlerle bir araya geldi. Edremit Gençlik Merkezi'nde gönüllü gençler, sporcular ve öğrencilerle buluşan Bakan Yardımcısı, gençlerin görüş ve taleplerini dinledi. Bakan Yardımcısı ayrıca İvrindi ilçesinde yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı ve Gökçeyazı futbol sahasında çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

  • İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi
    15:19 İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi

    İstanbul Adalet Sarayı'nda terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Kiraz'ın adalet mirasını layıkıyla ifa etmek gerektiğini vurguladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da törene katılarak Kiraz'ın makam odasına karanfil bıraktı.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu
    15:19 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen gece döneri sahur programında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Aktaş, Bursa'nın her köşesinde gülümsediklerini ve bu şehirde yaşamaktan mutlu olduklarını belirtti.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak
    15:18 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü sağlık merkezleri açacak. Sağlık merkezlerinde ayakta muayene, teşhis ve tedavi, tahlil, enjeksiyon/pansuman, ağız ve diş sağlığı, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, diyetisyen ve evde bakım hizmetleri verilecek.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Kentsel dönüşüm için birlikte çalışalım
    15:17 Çevre Bakanı Özhaseki: Kentsel dönüşüm için birlikte çalışalım

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için herkesi birlikte çalışmaya çağırdı. Özhaseki, şehirlerin bakım ve ihtimam istediğini vurgulayarak, şehirlerin geleceğinin yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılı olduğunu belirtti. Ayrıca, çarpık kentleşme ve deprem riskine dikkat çeken Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine değindi ve herkesin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

  • Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı
    15:17 Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı

    Yalova'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi' kapsamında 104 çiftçiye 300 kilogram çalı fasulyesi tohumu dağıtıldı. Proje kapsamında 300 dekar alanda üretim yapılması hedefleniyor.

  • Malatya'da yolcu treninde 18 kilo esrar ele geçirildi
    15:16 Malatya'da yolcu treninde 18 kilo esrar ele geçirildi

    Malatya'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Siirt Kurtalan-Ankara seferini yapan yolcu treninde uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı istihbari bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda üç zanlının bagajlarında 18 kilo kubar esrar ele geçirildi. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı ve cezaevine gönderildi.


Advertisement