112 Çalışanlarının Yolluk Sorunu Çözülüyor - Son Dakika
Yerel

112 Çalışanlarının Yolluk Sorunu Çözülüyor

112 Çalışanlarının Yolluk Sorunu Çözülüyor

112 çalışanlarının, görevlendirmelerinde yaşanan gün ve yolluk sorununun çözümü için uğraş veren Sağlık Sen konuyu KİK toplantısına taşıdı.

01.07.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

112 çalışanlarının, görevlendirmelerinde yaşanan gün ve yolluk sorununun çözümü için uğraş veren Sağlık Sen konuyu KİK toplantısına taşıdı.

Sağlık-Sen, 112 çalışanlarının nöbet esasına göre çalıştığı için, görevlendirmelerde, görevlendirmelerin aylık olmasına karşın sadece görev yaptıkları gün sayısının dikkate alındığını bunun da çalışanları mağdur ettiğini ve yollukların görevlendirme süresi üzerinden ödenmesini istedi. Bunun üzerine, geçici olarak görevlendirilen personele, görevlendirme süresi üzerinden geçici görev yolluğunun ödenmesi gerektiği, bu konuda Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Strateji Geliştirme Başkanlığı ile koordineli şekilde 81 il valiliğine yazı yazılmasına karar verildi.

ARAÇ DEĞER KAYBI DA KASKO ŞİRKETİNDEN ALINACAK

KİK Toplantısı'nda araç değer kaybının da kasko şirketinden alınması kararı çıktığını anlatan Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, "Mevcut uygulamada, ambulans kazalarında hasarlar kasko tarafından ödenmesine karşın, değer kaybı şoförden alınıyordu. KİK toplantısında değer kaybının da kasko üzerinden karşılanması konusunda çalışma yapılmasına karar verildi. KİK toplantısındaki bir başka kazanım ise, maçlara ve etkinliklere katılan sağlık çalışanlarına ödeneklerin tam olarak ödenmesi oldu. 112 sağlık sistemi ile alakalı olarak da, tek tip istihdamı savunan sendikamız bu konu ile ilgili gelişmeleri titizlikle takip etmelidir." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 112 Çalışanlarının Yolluk Sorunu Çözülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement