112 Öğrenci Osmanlı'dan Cumhuriyete Doğru Yolculuk Yapacak - Son Dakika
Yerel

112 Öğrenci Osmanlı'dan Cumhuriyete Doğru Yolculuk Yapacak

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Kuruluştan Cumhuriyete" isimli proje ile okullarında başarılı olan öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne ve İstanbul’u kapsayan bir geziye götürülecek.

07.11.2015 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Kuruluştan Cumhuriyete" isimli proje ile okullarında başarılı olan öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne ve İstanbul'u kapsayan bir geziye götürülecek.

Proje kapsamında, Eskişehir merkezde ve ilçelerde bulunan toplam 108 ortaokulun 7. sınıf okul birincileri geziye katılacak. Geziye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilecek olan 112 öğrencinin yanında 6 öğretmen ve 17 emniyet personeli de katılacak. Gezinin ilk durağı, kuruluştan cumhuriyete uzanan yolda ilk adımın atıldığı, Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş yeri olan Bilecik ili Söğüt ilçesi olacak. Gezi; Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne ve İstanbul kapsayacak. Ziyaret edilecek olan yerlerde ise, dönemin kostümlerini giymiş profesyonel tiyatrocular tarafından öğrencilere o yerin tarihimizdeki önemi, tarihi kişilikler, drama ve tiyatro ile canlandırılacak. Söğüt'de Ertuğrulgazi, Haime Ana, Bilecik'de Osman Bey ve Şeyh Edebali, Bursa'da Orhan Bey, Çanakkale'de Süleyman Çelebi, Edirne'de Murad Hüdavendigar, Mimar Sinan, İstanbul'da ise Fatih Sultan Mehmet, Akşemseddin, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, 2. Abdülhamid Han, Sultan Mehmed Reşad ve Mustafa Kemal Atatürk bizzat tarihi mekanlarda canlandırmalar ile anlatılacak. Faaliyetler, kayıt altına alınarak dijital ortamda okullara gönderilerek tüm öğrencilerin gösterimine sunulması planlandı.

"MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER CANLANDIRILACAK"

Yarın Eskişehir Valiliği önünden saat 08.30'da başlayacak geziyle ilgili Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, projenin amaçlarına değinilerek, "Teknolojinin gelişimi ile sosyal hayatın zayıflaması, aile, akraba ve toplumsal bağların kopması nedeni ile kendi benliği ve kültüründen uzaklaşmaya başlayan, suç örgütlerinin hedef kitlesi olan başarılı gençlerimize, milli ve manevi duygulara sahip başarılı rol modellerin canlandırma yapmak sureti ile hatırlatılması, milli manevi değerlerimizin farkında olan, toplumumuzdaki örf ve adetlere uygun davranışlar sergileyen bireylerin yetişmesi amacıyla 'Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı' (ÇOGEP) kapsamında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce 'Kuruluştan Cumhuriyete' konulu proje hazırlanmıştır" denildi.

ÖĞRENCİLERİ BOĞAZ'DA TEKNE TURU DA BEKLİYOR

Öte yandan geziye katılacak öğrenciler; Çanakkale'de Çimenlik Kalesi, Nusret Mayın Gemisi, Aynalı Çarşı, Truva Atı, Gelibolu Yarımadası, Edirne'de Selimiye Cami, Eski Cami, İstanbu'da Panorama 1453 Tarih Müzesi, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Meydanı, Yıldız Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ve gidilen illerdeki diğer tarihi mekanları da ziyaret edecek, İstanbul boğazında düzenlenecek tekne turuna katılacak. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 112 Öğrenci Osmanlı'dan Cumhuriyete Doğru Yolculuk Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement