119 Yıllık Tarihi Hükümet Konağı Restore Edildi - Son Dakika
Yerel

119 Yıllık Tarihi Hükümet Konağı Restore Edildi

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde 1894 yılında yapılan tarihi hükümet konağı restore edilerek yeniden hizmet vermeye başladı Taşköprü Kaymakamı Yılmaz: "Yapılan restorasyon çalışmasıyla vatandaşlarımız artık daha da iyi şartlarda birimlerimizden faydalanabilecekler"

07.08.2013 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde 1894 yılında yapılan tarihi hükümet konağı, restore edilerek yeniden hizmet vermeye başladı.

Geçen yıl restorasyonuna başlanan tarihi hükümet konağındaki çalışmaların ardından kaymakamlık, yazı işleri müdürlüğü, mal müdürlüğü, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı gibi birimler tarihi binaya taşındı.

Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı öncesi restorasyonu tamamlanan tarihi hükümet konağına taşınmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Yapılan restorasyonla hükümet konağının ilçeye daha da yakışan bir hale geldiğini vurgulayan Yılmaz, "19. yüzyılın sonunda yapılan ve bölgede sayılı konumdaki tarihi bina, teknik olanakları kısıtlı durumdaydı. Binamızın tarihi değerini korumak ve tarihi dokusunu ön plana çıkartmak suretiyle yapılan restorasyon çalışmasıyla vatandaşlarımız artık daha da iyi şartlarda birimlerimizden faydalanabilecekler. Tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Tarihi Hükümet Konağı-

Taşköprü'nün 1868 yılında ilçe olmasıyla yapılan Hükümet Konağı, 1890 senesinde meydana gelen büyük yangında tamamen yandı. Aynı yıl yapımına başlanılan konaktaki çalışmalar 1894 yılında tamamlandı.

Taş ve harçtan tam kargir ve üç katlı olarak yapılan bina, 1985 yılında geniş çaplı bir onarımdan geçti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ağustos 1929 tarihinde Taşköprü'ye gerçekleştirdiği gezide tarihi Hükümet Konağı'nı da ziyaret etmişti. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 119 Yıllık Tarihi Hükümet Konağı Restore Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement