12. Bahattin Tatış Resim Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

12. Bahattin Tatış Resim Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

12. Bahattin Tatış Resim Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

İlki 2002 yılında düzenlenen Ulusal Bahattin Tatış Resim Yarışması’na bu yıl da ülkemizin farklı illerinden ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde eğitim gören birçok genç özgün eserleri ile katıldılar.

20.05.2014 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlki 2002 yılında düzenlenen Ulusal Bahattin Tatış Resim Yarışması'na bu yıl da ülkemizin farklı illerinden ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde eğitim gören birçok genç özgün eserleri ile katıldılar. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da her eser alanında söz sahibi jüri üyeleri tarafından titizlikle incelendi ve 12 eser ödüle layık görüldü.

Bugüne kadar 12 yarışma için toplam 31 bin 500'den fazla eserin yarışma jürisi tarafından değerlendirildiği Geleneksel Bahattin Tatış Resim Yarışması'na bu yıl "Ortaokul", "Lise ve Dengi Okullar" ve "Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Eğitim Fakülteleri" kategorilerinde toplam 3082 eser katıldı. 12.si düzenlenen Ulusal Bahattin Tatış Resim Yarışması'nın bu yıl ki jüri üyeliği görevini Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz, İYTE Rektörü Prof.Dr. Mustafa Güden, İYTE Rektör Yardımcısı Prof.Dr. H. Murat Günaydın, Ressam Güven Zeyrek, Ressam Hasan Rastgeldi, Ressam Filiz Pelit, Ressam Nur Hilal Harsa, İTK Bahattin Tatış Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Aşkın Saraç ve İTK Resim Zümre Başkanı Tuğçe Kutlu yaptı. Güzel Sanatlar ve Eğitim Fakültesi Resim Bölümleri'nden 113 eserin katıldığı yarışmada birinci Selçuk Üniversitesi'nden Mustafa Sönmez, ikinci Sedat Gökçe ve üçüncü ise Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi'nden Naile Ayar oldu.

420 eserin katıldığı Lise ve Dengi Okullar Kategorisi'nde birinci İzmir Mustafa Kemal Anadolu Lisesi'nden Dilay Akgün, Balıkesir Kadriye Kemal Gürel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nden Yağmur Esen, üçüncü ise İzmir Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nden Yaren Çolakoğlu olurken; Çukurova Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nden Önder Er ise mansiyon ile ödüllendirildi. Ortaokul kategorisinde 2549 eserin katıldığı 12. Bahattin Tatış Resim Yarışması'nda, birinci İstanbul Fahrettin Aslan Ortaokulu'ndan Şükrü Buğra Başak, ikinci Adana Tuğrulbey Ortaokulu'ndan Sudenaz Bolat, üçüncü İzmir Buca Ortaokulu'ndan Suna Buğday olarak belirlendi. 2011 yılında verilmeye başlanan Güven Zeyrek Jüri Özel Ödülü'nü bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi'nden Elif Nadas alırken; 2013 yılında verilmeye başlanan Hasan Rastgeldi Jüri Özel Ödülü'nü ise Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi'nden Mehmet Kaya aldı.

Dereceye girenler eserler hariç 143 eserin de sergilenmeye değer görüldüğü 12. Bahattin Tatış Resim Yarışması Ödül Töreni İTK Uşakizade Köşkü'nde düzenlendi. İTK Edebiyat öğretmenlerinden Sibel Şentay'ın sunumuyla İTK Gazi Mustafa Kemal Paşa Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreni, sergi açılışıyla son buldu. Ulusal Bahattin Tatış Resim Yarışması'nda dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserlerden oluşan sergi hafta içi 09.00-18.00, hafta sonu ise 09.00-16.00 saatleri arasında izlenebilir. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 12. Bahattin Tatış Resim Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement