12. Bölge Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

12. Bölge Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş Açıklaması

12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, Eczacılık Fakültesi’nden 2017 yılında mezun olanlara 305 sınırı getirildiğini belirterek, "Bize eczane açmak için gelenleri Sağlık Müdürlüğü’ne göndereceğiz" dedi.

27.06.2016 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, Eczacılık Fakültesi'nden 2017 yılında mezun olanlara 305 sınırı getirildiğini belirterek, "Bize eczane açmak için gelenleri Sağlık Müdürlüğü'ne göndereceğiz" dedi.

Kayseri'de toplam 475 eczane sayısına ulaştıklarını söyleyen 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, 600 üyenin bulunduğunu ancak 475 tanesinin serbest eczanesinin bulunduğunu bildirdi. Eczanelerin 110 tanesinin Kayseri'nin ilçelerinde bulunduğunu, bunların 33 tanesinin ise Talas ilçesinde faaliyet gösterdiğini anlatan Ulutaş, 360 eczanenin de şehir merkezinde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Sürekli olarak yeni eczanelerin açıldığını, bu durumun da pazarı daralttığını açıklayan Başkan Ulutaş, "Bu durum yeni meslektaşlarımızı mutsuz ediyor. Çünkü ekonomik anlamda uzun süre sıkıntı yaşıyorlar" dedi. Yeni eczane açılması konusunda 2012 yılında yapılan kanun düzenlemesiyle 305 sınırı getirildiğinin altını çizen Başkan Ulutaş, "305 sınırı uygulamaya girdiğinde tam anlamıyla bir rahatlama olacağını düşünüyorum. 2013 yılında eczacılık fakültesini kazanıp, 2017 yılında üniversiteyi bitirip yanımıza eczane açmak için gelenleri Sağlık Müdürlüğü'ne müracaat yapmaya göndereceğiz. Bu yeterli bir çözüm değil, çünkü fakülte çok, mezun çok ve yığılma var. Yeni mezunlara özel depolarda, özel firmalarda, kamuda, devlet hastanesinde yer gösterilecek ki fazla yığılma olmasın" ifadesinde bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 12. Bölge Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement