12. Çiçek Festivali Heyecanı Başlıyor - Son Dakika
Yerel

12. Çiçek Festivali Heyecanı Başlıyor

Antalya’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Çiçek Festivali başlıyor.

19.05.2016 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen Çiçek Festivali başlıyor.

85 milyon Dolar'lık ihracat hacmine sahip olan, 300 bin kişinin istihdamına katkı sağlayan çiçek sektörü, hasat şenliği olarak kutlanan Çiçek Festivali'nin heyecanını yaşıyor. Çiçek üretimi ve ihracatında önemli bir paya sahip olan Antalya, 20-21 Mayıs tarihlerinde 12'nci kez EXPO 2016 Antalya Çiçek Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Karnaval havasında geçen Festival'de 2 milyon dal çiçek araba süslemelerinde kullanılacak, halka dağıtılacak.

2005 yılından bu yana her yıl Mayıs ayında geleneksel olarak düzenlenen Çiçek Festivali, "çiçeğin hasat bayramı" olarak da anılıyor. Kesme çiçek üretim sezonunun sonunda yapılan festivalin amacı, ülke ekonomisinin ihracat yönüne katkı veren, aynı zamanda yüksek işgücü sağlayan süs bitkileri sektörünün ülke içi ve dışında tanıtılması, bu sayede ülkemizde çok düşük olan çiçek tüketiminin ve çiçeğe duyulan sempatinin arttırılması. Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Çiçek Festivali, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, EXPO 2016 Antalya Ajansı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, Akdeniz Üniversitesi, Interflora Çiçekçileri Derneği, Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği, Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği, Peyzaj Mimarları Odası, Antalya Çiçekçiler Odası, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin ortak organizasyonuyla gerçekleşecek.

Çiçek Festivali ile vatandaş çiçekle buluşacak. Çiçek giydirilmiş araçların süslemeleriyle büyük ilgi gören Çiçek Festivali'nde bu yıl 2 milyon dal çiçek kullanılacak ve halka dağıtılacak. Tasarım yarışmalarıyla renklenecek Festivalde, çocuklar doyasıya eğlenecek. Tahta bacak ve palyaçolarla renklenecek festivalde korteje Büyükşehir Belediyesi'nin bandosu eşlik edecek. Çiçeklerle süslenmiş araçlarla rengarenk olacak Antalya sokakları, çiçek kostümlü çocuklarla şenlenecek. Festivalde çocuklar için çok sayıda etkinlik yer alıyor.

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENECEK

20 Mayıs Cuma ve 21Mayıs Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda Peyzaj Sergisi olacak. 21 Mayıs Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda kurulacak çadırlarda çocuklar, EXPO 2016 Antalya Atölye Çalışmalarına katılacak. Festivali'de Cumhuriyet Meydanı'nda kurulacak sahnede çocukları eğlendirecek gösteriler organize edilecek. 21 Mayıs Cumartesi günü 17.00'de Cender Otel önünde çiçekten arabalar yarışması düzenlenecek. 18.00'de de Cender Otel önünden tramvay yolunu takip ederek Cumhuriyet Meydanı'na kadar olan güzergahta kortej yürüyüşü gerçekleşecek.

FOTOĞRAF YARIŞMASI

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 12.Antalya Çiçek Festivali etkinlikleri kapsamında Instagram'da "Antalya ve Çiçek" konulu fotoğraf yarışması düzenleyecek. Yarışmada instagram'a 23 Mayıs'a kadar #AntalyaCicekFestivali etiketiyle yüklenen fotoğrafların değerlendirmeye alınacağını yarışmada birinciye 2 bin, ikinciye bin, üçüncüye de 500 lira para ödülü verilecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 12. Çiçek Festivali Heyecanı Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement