12 Dev Adam", İstanbul'daki Hazırlıkları Tamamladı - Son Dakika
Spor

12 Dev Adam", İstanbul'daki Hazırlıkları Tamamladı

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Erkek Takımı, İstanbul'daki son hazırlığını yaptı.

02.09.2015 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Erkek Takımı, İstanbul'daki son hazırlığını yaptı.

Başantrenör Ergin Ataman yönetiminde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda çalışan milliler, taktik uygulamalar üzerinde durdu. Antrenmanı, dünkü çalışmada sakatlanan ve kadrodan çıkarılan Doğuş Balbay da kenardan izledi.

Almanya'ya 13 kişilik kadroyla gidecek milli takımda kadrodan çıkacak son oyuncu, 5 Eylül Cumartesi günü başlayacak şampiyona öncesinde belli olacak.

Ataman:  "Doğuş Balbay'ın sakatlığı bizi etkiledi"

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, Avrupa Şampiyonası öncesi tek sıkıntılarının Doğuş Balbay'ın sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılması olduğunu söyledi.

Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sakatlığı nedeniyle 2-3 hafta sahalardan uzak kalacak Doğuş Balbay'ı kadrodan çıkardıklarını belirterek, "Tek sıkıntımız Doğuş Balbay'ın sakatlanması oldu. Bu durum sistemimizi biraz zedeledi. Buna yönelik hazırlık yapmıştık. Sistem içinde çok önemli rol üstlenecekti. Boby Dixon'ın arkasında Doğuş'a rol veriyorduk. Bu oyuncunun yerine genç Kartal'ı monte edeceğiz. Zaman zaman belki Sinan'ı oyun kurucu pozisyonuna çekeceğiz" diye konuştu.

Gerekli hazırlıkları yaptıklarını kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, "Gayet disiplinli şekilde, fedakarca çalıştık. Bugüne kadar kurmak istediğimiz sistemi oyuncular benimsemiş durumdalar. 14 maç yaptık, 7 galibiyet ve 7 yenilgi aldık. Maçları kazanmaktan ziyade sistemi oturtmak adına başarılı olduk. İyi durumdayız" şeklinde ifadeler kullandı.

Tarihin en genç A Milli Takımı ile şampiyonaya gittiklerine dikkati çeken Ergin Ataman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birkaç hedefimiz var. Birinci hedef, daha önce hiç katılma şansı yakalamadığımız olimpiyatlara katılmak. ya direkt katılmak ya da eleme oynamak en büyük hayalimiz. Oralara gelmeyi başarırsak tabii ki madalya peşinde koşacağız."

Gelecek 5-10 yılın takımını kurduklarını vurgulayan Ataman, "Çok genç oyuncular var. 17, 18, 19 yaşında oyuncular bulunuyor. Türk basketbolunun geleceği ve yıldızı olacaklar. Onlara da turnuvada tecrübe kazandıracağız. Kazandırırken, olimpiyatlarda eleme hakkı elde etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Milli takım başında 2. kez büyük bir organizasyonda yer alacak Ataman, kişisel heyecanları konusunda ise şunları söyledi:

"Bu takımla çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hepsi son derece özverili, Türk basketbolunun yetiştirdiği gençlere, çocuklar örnek olacak, idol oyuncular. Geçen yıl da böyleydi. Takımda son kez yer alan oyuncular oldu. Kerem Tunçeri, Kerem Gönlüm gibi... Kimsenin beklemediği şekilde takımı dünyada ilk 8 arasına soktuk. Heyecan verdik. Herkesin heyecan duyduğu milli takımı yarattık. Buna emek koyan tecrübeli oyuncularımız, bayrağı devretti. Son yıllarda gençlerde, yıldızlarda Avrupa Şampiyonası oynayan isimleri kadroya dahil ettik."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 12 Dev Adam', İstanbul'daki Hazırlıkları Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi
    01:01 Orhan Çıkırıkçı: Fatih Hocamızın atılması tuhaf geldi

    Corendon Alanyaspor Teknik Sorumlusu Orhan Çıkırıkçı, Galatasaray maçında kırmızı kart gören Teknik Direktör Fatih Tekke ile ilgili, 'Çok kolay bir pozisyonda atılması bana biraz tuhaf geldi. Gelip uyarabilirdi. Önümüzdeki haftalara bakacağız' dedi.

  • Okan Buruk:
    00:45 Okan Buruk: "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, 'Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi' dedi.

  • Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi
    00:25 Samsun Bafra'da Kuş Cenneti'nde Bisiklet Turu Düzenlendi

    Bafra Kuş Cenneti'nde, Turizm Haftası kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Etkinlik, bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini göstermek ve bisiklet turizmini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi. Samsun Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve birçok bisiklet tutkunu etkinliğe katıldı.

  • Okan Buruk: Galatasaray'ı şampiyon yapmak için 6 maç kaldı
    23:50 Okan Buruk: Galatasaray'ı şampiyon yapmak için 6 maç kaldı

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Tek hedefimiz Galatasaray'ı şampiyon yapmak. Bunun için de 6 maç kaldı. Bu 6 maçı da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bugün de bunlardan bir tanesiydi" dedi.

  • Samsun'da görevli polis memuru görevi başında hayatını kaybetti
    23:49 Samsun'da görevli polis memuru görevi başında hayatını kaybetti

    Samsun'un Bafra ilçesinde görevli polis memuru Ercan Dursun, görevi başında kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Dursun için Bafra Bölge Trafik istasyon Amirliği bahçesinde tören düzenlendi. 13 yıllık polis memuru olan Dursun'un evli ve 3 çocuk babası olduğu belirtildi.

  • Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç: 'Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz'
    23:11 Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç: 'Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz'

    Trendyol 1. Lig'in 30. haftasında sahasında Bodrum FK ile 1-1 berabere kalan Adanaspor'un teknik direktörü Mustafa Kemal Kılıç, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında hakem yönetimini eleştirerek, 'Belki bu 2 puan kayıp ile küme düşeceğiz' dedi. Kılıç, iyi oynadıkları bir maçı kazanamadıklarını ve VAR hakemine olan güvenini kaybettiğini söyledi.


Advertisement