12 Eylül 1980 Darbesinin Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

12 Eylül 1980 Darbesinin Yıldönümü

BBP Genel Başkanı Destici: ''12 Eylül 1980 darbesi ile Türkiye'nin şirazesi bozulmuştur.

11.09.2014 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi  (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "12 Eylül 1980 askeri darbesiyle Türkiye'nin şirazesi bozulmuştur. Bugün güvenlik, özgürlük, refah başlığı altında değerlendirilebilecek sorun ve mağduriyet alanları 12 Eylül 1980 darbesi mahsulüdür" ifadesini kullandı.

Destici, 12 Eylül 1980 darbesinin yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, darbe öncesinde, çift kutuplu dünyanın menfaatler savaşı arasında sıkışmış olan Türkiye'nin  her türlü olumsuz ekonomik, siyasal ve toplumsal iç dış müdahalelere açık durumda olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

" Daha önemlisi, bazı askeri ve sivil kurumlarımız da maalesef dış müdahalelere açık konumdaydı. O soğuk savaş yılları dönemi Türkiye'yi dönüştürme, çabalarının bir oyun alanıydı. İhtilal ile birlikte Yunanistan'ın yeniden NATO'ya davet edilmesi, ABD'nin askeri üstlerinin tekrar ihya edilmesi, antiemperyalist tüm sivil ve siyasi odakların sindirilmesi bu dönemin mühim neticelerindendir.12 Eylül 1980 sonrasında, 12 Eylül 1980 öncesine ilişkin her şeyin (günümüze kadar) ters düz edildiği bir dönem oldu. Bugün güvenlik, özgürlük, refah başlığı altında değerlendirilebilecek sorun ve mağduriyet alanlarının 12 Eylül 1980 darbesi mahsulüdür. Maalesef 'bizim çocuklar başardı' denilecek nitelikte dış müdahaleye açık hale gelmiş militarist zihniyetlerin vesayeti altına giren Türkiye, çok şeyler kaybetmiştir. "

Türkiye'nin  kendi eliyle kendi hareket imkanlarını yitirdiğini ve manevra alanlarını daralttığını ifade eden Destici, bir çok konuda avantaj sahibiyken dezavantajlı konuma gerilediğini görüşüne yer verdi.

-Tarihin kara sayfaları arasında yerini almıştır"

12 Eylül 1980 askeri darbesiyle Türkiye'nin şirazesinin bozulduğunu savunan Destici, şöyle devam etti:

"Başta merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere binlerce gencimiz ihtilal mahkemelerinde çile çekmiş, işkence hanelerde işkence görmüş, ülküdaşlarımız idam sehpalarında şehit edilmiş ve gözyaşları sel olmuştur. Demokrasi ve insani olan ne varsa katledilmiştir. Bu açıdan 12 Eylül 1980 darbesi ve müsebbipleri layık olduğu şekilde tarihin kara sayfaları arasında yerini almıştır. 12 Eylül mağdurlarını saygıyla selamlar, ülkücü şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, kanlı 12 Eylül darbecilerini, demokrasi ve milli irade düşmanlarını bir kere daha lanetliyorum" - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 12 Eylül 1980 Darbesinin Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement