12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali'nde 2. Gün - Son Dakika
Kültür Sanat

12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali'nde 2. Gün

12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali\'nde 2. Gün

12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, ikinci gününde katılımcıları konserler ve klasik müziği merkezine alan yan etkinliklerle ağırlamaya devam etti.

22.08.2016 08:05  Güncelleme: 08:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müzikseverler güne Şevket Sabancı Parkı'nda arp ve flütün mükemmel uyumunu yakalayan Duo Pax'ın yorumladığı Fransız bestecilerin eserleri ile başladılar. Ardından d.ream Akademi tarafından düzenlenen "Müzikli Sofralar" yemek atölyeleri Gümüşlük Akademisi'nde lezzet meraklılarını ağırladı. Müziğin birleştirici gücünün evrensel bir barış elçisi olduğuna inanan üç genç müzisyen, Trio Pax: Fransız Rüzgarı konseriyle D-Marin Turgutreis Amfi Tiyatro'da gün batımını müzikle karşıladı.

Festivalin akşam konserinde, 6 Grammy ve daha birçok ödülü bulunan, büyük orkestraların müzik direktörlüğünü yapan Vladimir Ashkenazy şefliğinde İngiltere'nin en eski oda orkestralarından Londra Oda Orkestrası sahne aldı. Genç müzisyenler Lucienne Renaudin-Vary (trompet) ve Daniel Kharitonov (piyano) Shostakovich'in Piyano ve Trompet Konçertosu'nu Londra Oda Orkestrası eşliğinde seslendirdi.

Konser sonrasında D-Marin Turgutreis Cinemarine Açık Hava Sineması'nda, festival tarafından "Onur Ödülü" verilen usta piyano virtüözü İdil Biret'le özel bir söyleşi gerçekleşti. Sanatçının etkileyici hayatını, kendisinin ve yakınlarının anlatılarıyla renklendiren İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi belgeselinin gösterimiyle festivalin ikinci günü sona erdi.

Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali'nin 3. günü, bu sene ilk kez festivale dahil edilen çocuk etkinliklerinden biri ile başlayacak. Sahne İstanbul tarafından gerçekleştirilecek "Ahh Bach!" atölyesinde çocuklar klasik müzikle bir araya gelecek. Ardından d.ream Akademi tarafından düzenlenen "Müzikli Sofralar" yemek atölyesi katılımcılarını Gümüşlük Akademisi'nde ağırlayacak. Genç piyanist Ferhat Can Büyük, Romantiklerle Gün Batımı konseriyle D-Marin Turgutreis Amfi Tiyatro'da müzikseverlerle buluşacak. Bodrum Kale'de gerçekleştirilecek Akşam Konseri'nde ise "Fazıl Say & Genç Yıldızlar" ile 3. gün sonlanacak.

12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, 20 – 27 Ağustos tarihleri arasında Bodrum yarımadasına yayılan programıyla klasik müzikseverlerle buluşuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali'nde 2. Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement