12 Yaşındaki Kızın Ölümünde Tutuklanan Amca Oğlu: 1 Yıl İlişkiye Girdim - Son Dakika
Güncel

12 Yaşındaki Kızın Ölümünde Tutuklanan Amca Oğlu: 1 Yıl İlişkiye Girdim

Samsun'un Bafra İlçesi'nde evinde fenalaşarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 12 yaşındakı kızın cinsel istismara uğradığının tespit edilmesi üzerine tutuklanan amcasının oğlu 19 yaşındaki Kadir Y.'nin ifadesinde bir yıldır cinsel ilişkiye girdiğini söylediği ortaya çıktı.

12.05.2016 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra İlçesi'nde evinde fenalaşarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 12 yaşındakı kızın cinsel istismara uğradığının tespit edilmesi üzerine tutuklanan amcasının oğlu 19 yaşındaki Kadir Y.'nin ifadesinde bir yıldır cinsel ilişkiye girdiğini söylediği ortaya çıktı.

Samsun'un Bafra İlçesi Çetinkaya Mahallesi'nde meydana gelen olayda iddiaya göre ailesi tarafından evde baygın halde bulunan D.Y. isimli kız, önce Bafra Devlet Hastanesi'ne burada yapılan ilk müdahalenin ardından da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yapılan ön incelemede vücudundan herhangi bir darbe ve kesik izi bulunmayan kızın cinsel istismara uğradığı tespit edildi. Bunun üzerine soruşturmanın derinleşmesi üzerine jandarma amcasının oğlu 19 yaşındaki Kadir Y.'yi gözaltına aldı. Kadir Y. ifadesinde amcasının kızıyla bir yıldır ilişkiye girdiğini söyleyerek, "Ancak ölümünden ben sorumlu değilim" dedi. Kadir Y., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından da tutuklandı.

BAFRA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Anayasa ve kanunlarımızla tanınıp korunan, adil yargılanma hakkı kapsamında yer alan masumiyet karinesi, ilgililerin kişilik hakları ve soruşturmanın gizliliği ilkesi göz önünde bulundurulmak ve kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla, aşağıdaki basın açıklamasının yazılı olarak yapılmasında lüzum görülmüştür. Samsun ili, Bafra ilçesi, Çetinkaya Mahallesi'nde ikamet eden, 2004 doğumlu, D.Y.' nin, 07/05/2016 tarihinde, kardeşleri ve annesi ile evde iken bayılması üzerine, akrabaları tarafından önce Bafra Devlet Hastanesi'ne götürüldüğü, ardından OMÜ Tıp Fakültesi'ne sevk edildiği, tedavi görürken D.Y.'nin 08/05/2016 tarihinde vefat etmesi üzerine, yapılan otopsi sonucunda kesin ölüm sebebinin tespit edilemediği, bu nedenle ölenin otopsisi sırasında alınan organ parçaları ile diğer örneklerin histopatolojik ve sistematik toksikolojik yönünden incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesine gönderilerek ölenin kesin ölüm sebebinin tespit edilmesinin istendiği, henüz kesin ölüm nedeninin belirlenmemiş olduğu, yapılan ölü muayene ve otopsi işlemi ile D.Y.'nin hasta dosyasının incelenmesinde, çocuğun cinsel istismarına dair somut bulgular üzerine, soruşturmanın bu yönde genişletildiği ve bu kapsamda şüpheli K.Y.'nin, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılı izni ile gözaltına alındığı, soruşturmanın tamamlanması sonrasında çıkarıldığı Bafra Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandığı, soruşturma çok yönlü olarak devam ettiği hususu kamuoyunun bilgilerine saygı ile duyurulur."

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 12 Yaşındaki Kızın Ölümünde Tutuklanan Amca Oğlu: 1 Yıl İlişkiye Girdim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement