120 Yaşındaki Rahip: Uzun Yaşamanın Sırrı Bekaret - Son Dakika
Dünya

120 Yaşındaki Rahip: Uzun Yaşamanın Sırrı Bekaret

Dünya üzerinde yaşayan en yaşlı insan olduğu iddia edilen Hindu rahip, uzun ve sağlıklı yaşantısının sırrını cinselliğin olmadığı bir hayat ile açıkladı.

09.12.2016 11:20  Güncelleme: 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pasaportunda, Hindistan'ın Kalküta şehrinde 8 Ağustos 1896 tarihinde doğduğu yazan Hindu rahip Swami Sivananda, 120 yaşında olduğunu teyit ettirmek için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuruda bulundu. Rahip Sivananda, 2013 yılının haziran ayında 116 yaşında ölen Japonyalı Jiroemon Kimura'dan sonra yaşayan en yaşlı insan olduğuna inandığını belirtti.

UZUN YAŞAMIN SIRRI: YOGA, BAHARATSIZ YEMEK, CİNSELLİĞİN OLMAMASI

Kalküta şehrinde çok fakir bir ailede doğan Sivananda, bütün yaşantısını Varanasi kentinde sürdürdü. Sıra dışı yaşına rağmen hiçbir yardım olmadan ve tıbbi destek almadan hayatını sürdüren Sivananda, her gün saatlerce yoga egzersizleri yaptığını ifade etti. Yoga, baharatsız yemek, cinsel ilişkisiz bir hayat yaşaması sonucu 120 yaşına geldiğini belirten rahip: "Disiplin, hayattaki en önemli şeydir. Bir kişi disiplin sayesinde yeme alışkanlığını değiştirebilir, düzenli spor yapabilir ve cinsel arzularını kontrol altına alabilir. İhtiyaçlarınız üzerindeki kontrol hayattaki en önemli kazanımınızdır. Maddeci bir hayat beni mutlu etmediği için uzun yaşadım." sözlerini dile getirdi.

HAYATI BOYUNCA HİÇ YATAKTA YATMADI VE YASTIK KULLANMADI

Rahip Sivananda zamanın değiştiğini ama kendisinin aynı kaldığını belirterek: "Fakirliğin içinde doğduğum için hayattan büyük beklentilerim olmadı. Bugünlerde insanlar mutsuz, sağlıksız ve haysiyetsiz kişiler haline geliyor, bu bana çok acı veriyor. Ben insanların mutlu, sağlıklı ve barış içinde olmasını istiyorum." sözleriyle hissiyatını dile getirdi. 1.58 cm boyundaki Hindu rahip hayatında hiç yatakta yatmadığını ve yastık kullanmadığını söyledi. Yaşlı adam, zemine serdiği hint kenevirinden bir hasır üstünde yattığını ve bir tuğlayı kendisine yastık olarak kullandığını açıkladı.

MÜNTESİPLERİ, REKORLAR KİTABINA BAŞVURMASI İÇİN İKNA ETTİ

Guinness'in kendisini dünyada yaşayan en yaşlı insan olarak teyit edip etmeyeceği bilinmez fakat rahip Sivananda şimdiden Hindistan'da büyük bir şöhrete kavuştu. 120 yaşındaki adam, ülkede şehir şehir gezerek insanlar ve hayat üzerine konferanslar ve röportajlar veriyor. İç huzuru ve uzun yaşamanın sırrını merak eden bir sürü insan Sivananda'nın konferanslarını tıklım tıklım dolduruyor. Yaşlı rahip: "Müntesiplerim, rekorlar kitabına başvurmam için beni ikna etti. Başlarda ismimi kamuoyuna duyurmaktan, hayatta hiçbir amaca hizmet etmeyeceği düşüncemden dolayı imtina ediyordum. Takipçilerim, adımı Guinness Rekorlar Kitabı'nda görmekten mutluluk duyacaklardır.

120 Yaşındaki Rahip: Uzun Yaşamanın Sırrı Bekaret

Son Dakika Dünya 120 Yaşındaki Rahip: Uzun Yaşamanın Sırrı Bekaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İsrail, Suriye'nin Halep ilindeki havalimanı ve savunma fabrikalarına hava saldırısı düzenledi
    03:15 İsrail, Suriye'nin Halep ilindeki havalimanı ve savunma fabrikalarına hava saldırısı düzenledi

    İsrail'in, Suriye'nin kuzeybatısında Halep ilindeki havalimanı ile savunma fabrikalarına hava saldırısı düzenlediği iddia edildi. Suriye rejimine yakın sosyal medya hesapları, İsrail'e ait savaş uçaklarının uluslararası havalimanı ile Sefire ilçesindeki savunma fabrikalarını hedef aldığını belirtti. Suriye ordusuna ait hava savunma sistemlerinin saldırıya karşılık verdiği ifade edildi. Henüz her iki taraf da saldırıya ilişkin bir açıklama yapmadı. İsrail, 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman havalimanlarına, İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement