120 Yıllık Gelenek - Son Dakika
Güncel

120 Yıllık Gelenek

120 Yıllık Gelenek

Ordu’nun Perşembe ilçesi Ramazan Mahallesi’nde 120 yıldan bu yana her dini bayramda düzenlenen keşkek ve yahni yemeği ikramı geleneği, bu bayramda da devam etti.

04.10.2014 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Perşembe ilçesi Ramazan Mahallesi'nde 120 yıldan bu yana her dini bayramda düzenlenen keşkek ve yahni yemeği ikramı geleneği, bu bayramda da devam etti.

Mahalle halkının imece usulü ile bir araya gelerek yaptıkları keşkek ve yahni yemeği, Ramazan ve Kurban Bayramları sonrasında mahalle halkına ve davetlilere ikram ediliyor. Ramazan Mahallesi'nin 120 yıllık geleneğine bu bayramda Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da katıldı. Vali Balkanlıoğlu, 120 yıllık geleneği yakından görmesini isteyen mahalle halkının daveti üzerine bayram sabahı erkenden Ramazan Mahallesi'ne gitti. Kaymakam Ahmet Arık, Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, İlçe Jandarma Komutanı Yunus Çelebi, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Memiş, İlçe Müftüsü Cemal Uzun ve Mahalle Muhtarı Arslan Soydan tarafından karşılanan Vali Balkanlıoğlu, bayram namazını Merkez Camii'nde mahalle sakinleri ile birlikte kıldı. Daha sonra halk ve davetlilerle bayramlaşan Vali Balkanlıoğlu, caminin alt kısmında yer alan yemekhanede mahalle sakinleri ve davetlilerle birlikte keşkek ve yahni yedi.

Vali Balkanlıoğlu, 'Vonalı Celal' olarak bilinen tesisin sahiplerinin daveti üzerine 120 yıllık geleneği yerinde görmek maksadıyla Ramazan Mahallesi'ne geldiğini ifade ederek, "Köyünüzü çok beğendim. Son derece güzel bir köy. Cennetten bir köşe adeta. Bu anlamda mevlaya ne kadar şükretseniz azdır. Diğer taraftan cömertte bir köy. 120 yıldır devam eden bir gelenek var. İnşallah bu gelenek dünya durdukça devam eder. Bu hayır-hasenat hiçbir zaman zayi olmaz. Hayır-hasenat yapmak için insanları mutlu etmek için çok zengin olmakta gerekmez. Herkesin verebileceği bir şeyler muhakkak vardır" dedi.

Dini bayramların sevinç günleri, küskünlerin barıştırıldığı, fakir-fukaranın sevindirildiği, güzel adetlerin yaşatıldığı müstesna günler olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, "Bayramlarda uzaktan gelenler büyüklerin ellerini öper ve hayır dualarını alırlar. Ahirete intikal eden akrabalarının kabirlerini ziyaret edip, onları dua ile yad ederler. Gurbette yaşayan insanlarımız bayramlar vesilesiyle memleketlerine gelirler, çocukluğunun, gençliğinin geçtiği yerleri bir kez daha teneffüs ederler. Beraberinde çocuklarını ve torunlarını da getirirler ve 'burası bizim köyümüzdür, ben burada doğdum, burada büyüdüm' der ve bu duyguyu çocuklarına, torunlarına aktarır. Bu anlamda çok güzel adetlerimizin yaşandığı bayramlara sahip çıkmamız lazım. Çocuklarımıza, torunlarımıza da bu güzel adetlerimizi, geleneklerimizi nakşettirmemiz gerekir. Binlerce sene sürdürdüğümüz bu güzel adetlerimizi inşallah dünya durdukça devam ettirmeyi temenni ediyorum" diye konuştu.

Mahalle halkının bayramını kutlayan Vali Balkanlıoğlu, misafirperverliklerinden dolayı da teşekkür etti. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 120 Yıllık Gelenek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement