121 Milyon Liralık Hibe İçin Çağrı - Son Dakika
Güncel

121 Milyon Liralık Hibe İçin Çağrı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir İl Koordinatörü Mehmet Zahid Döğdü 14'üncü Çağrı İlanı'na çıktıklarını ve dağıtılacak hibenin 121 milyon lira olduğunu açıkladı.

20.04.2015 15:09  Güncelleme: 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir İl Koordinatörü Mehmet Zahid Döğdü 14'üncü Çağrı İlanı'na çıktıklarını ve dağıtılacak hibenin 121 milyon lira olduğunu açıkladı. TKDK'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Döğdü, 14'üncü Çağrı İlanı başvurularının 11 Mayıs'ta başlayıp, 5 Haziran'da sona ereceğini açıkladı. Çağrı ilanı kapsamında süt üreten tarımsal işletmelere yüzde 50 ile yüzde 65 arasında hibe sunulacağını ifade eden Döğdü, konuşmasını şöyle sürdürdü, "Süt işleyen işletmeler ve süt toplama merkezileri bu desteklerden faydalanabilecek. Ayrıca et ve et ürünlerinin işlenmesi, pazarlanması, meyve ve sebzelerin işlenmesi, pazarlanması ile su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması konusunda hazırlanan projelerde desteklerden faydalanacak. 14'üncü Çağrı İlanı kapsamında süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması projelerine 81 milyon, diğer ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması konusuna da 40 milyon avro bütçe ayrıldı."

Eylül ayında faaliyete geçecek olan IPART 2 programı hakkında da bilgiler veren Döğdü, "Bu program ile sadece yenilenebilir enerji yatırımlarına yüzde 100 hibe desteği verilecek. Belediyeler, il özel idareleri, köy muhtarlıkları, kooperatifler ve odalar IPART 2'nin yenilenebilir enerji konusunda sunduğu desteklerden faydalanabilecek" dedi.

121 Milyon Liralık Hibe İçin Çağrı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 121 Milyon Liralık Hibe İçin Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement