122 Federasyon Üyesi Sürece Destek İçin Siirt'e Çıkarma Yapacak - Son Dakika
Güncel

122 Federasyon Üyesi Sürece Destek İçin Siirt'e Çıkarma Yapacak

122 Federasyon Üyesi Sürece Destek İçin Siirt\'e Çıkarma Yapacak

Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı federasyon ve cemiyet başkanlarından oluşan 122 gazeteci, çözüm sürecine destek vermek için Siirt’e çıkarma yapacak.

12.06.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteciler Konfederasyonu'na bağlı federasyon ve cemiyet başkanlarından oluşan 122 gazeteci, çözüm sürecine destek vermek için Siirt'e çıkarma yapacak.

Siirt Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Durak, 20-21 Haziran tarihleri arasında Türkiye'nin 81 ilindeki gazeteci federasyonu ve cemiyet başkanlarını Siirt'e davet ettiklerini söyledi. Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt Belediyesi, Siirt Üniversitesi, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ile çeşitli sicil toplum örgütü temsilcilerinin de destek verdiği büyük bir organizasyon tertiplendiğini belirten Durak, yapılacak ziyaretle Türkiye'de çözüm sürecine büyük destek verileceğini kaydetti. Durak, "Yakın zaman önce yaklaşık 20 bin gazeteci, 73 cemiyet ve 8 federasyondan oluşan Nuri Kolaylı başkanlığında Türkiye'nin en büyük basın camiası olan Gazeteciler Konfederasyonu kuruldu. 81 ilde örgütlenen konfederasyon bünyesindeki tüm federasyon ve cemiyet başkanlarını Siirt'te davet ettik. Bir önceki dönemin Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın da girişimleriyle konfederasyona yaptığımız daveti kabul edilerek, konfederasyonun başkanlık toplantısının Siirt'te yapılması kararı çıktı. Aynı zamanda çeşitli üniversitelerden akademisyenlerinde katılacağı programda, basın meslek ilkeleri ve Anadolu basını konulu çeşitli seminer düzenlenecek. Gelen konukları iki gün Siirt'te en iyi şekilde ağırlayacağız. Ancak ziyaretin en önemli gündem maddesi ise, çözüm süreciyle bölgede silahların susmasının ardından tesis edilen huzur ve güven ortamının kalıcı olmasını sağlamaktır. Bu konuda Türkiye'nin en büyük basın örgütü olan Gazeteciler Konfederasyonu'muz, çözüm sürecine destek olmak için bir çalıştay düzenleyecek" dedi.

Yapılacak bu çalıştayla aynı zamanda hükümetin elinin güçlendirilmesinin amaçlandığını belirten Durak, "Türkiye'de olduğu gibi bölgemizde yaşayan her bireyin ortak arzusu, artık bölgede olayların yaşanmaması ve kardeş kavgasının bitmesidir. Çatışma ortamının sonlandırılmasıyla kalıcı barış tesis edilirse inanın bölge yerel dinamiklerle, potansiyeliyle kalkınacağına inanıyoruz. Çünkü yıllarca yaşanan olaylar yüzünden doğu ile batı arasında gelişmişlik ve kişi başına düşen gelir noktasında ciddi bir uçuruma şahit olduk. Bırakın aradaki farkı kapatmayı bunu asgariye bile indiremedim. Bölgede yaşayan her fert, bölgenin yatırımla, istihdamla AŞ ve işle kalkınacağını umudunu halen taşıyor. Yaşadığımız bölgenin de Batının yakaladığı standartları yakalaması arzusundadır. Bu amaçlı çözüm sürecini bir fırsat bilerek sürece destek için Türkiye'nin 81 ilinden konfederasyon çatısı altındaki federasyon ve cemiyet başkanları Siirt'te toplanarak bir çalıştay düzenleyecek" diye konuştu.

"PROJENİN MİMARI VALİ AHMET AYDIN"

Geçen dönemin Siirt Valisi Ahmet Aydın'a yaptığı destekten ötürü teşekkür eden Durak, Vali Aydın'ın görev yaptığı süre içinde il içinde ve dışında yaptığı tanıtım çalışmalarıyla Siirt'in önünü açtığını dile getirdi. Durak, "Hiçbir şekilde menfi düşünmeyen tek gayesi Siirt'in kalkınması olan Başta Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt milletvekili Osman Ören, Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, Siirt Üniversitesi ve Siirt'teki çeşitli sicil toplum örgütleri kentin tanıtımına zemin hazırladı. Şahsım ve basın Siirt'teki basın camiası adına teşekkür ediyorum. Nitekim 20-21 Haziran tarihleri arasında yapılacak organizasyona Çözüm sürecine destek için yapılacak çaylıştaya gönüllü olarak destek verdiler" şeklinde konuştu.

Durak ayrıca, gelen heyetin Tillo ve Veysel Karani beldesinde ağırlanacağını, daha sonra Botan'da vadi seyri ve rafting yapacaklarını sözlerine ekledi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 122 Federasyon Üyesi Sürece Destek İçin Siirt'e Çıkarma Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi
    08:41 Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi

    Balıkesir'in Havran ilçesinde Havran Belediyesi tarafından yapılan Millet Bahçesi, bölgede piknikçilerin yeni gözdesi oldu. Kazdağı eteklerinde geniş bir alanda Havran Belediyesi tarafından hayata geçirilen Havran Millet Bahçesi baharın gelişiyle birlikte büyük ilgi görüyor. Sıcak bahar havalarının yaşandığı şu günlerde temiz sıcak havanın keyfini çıkartanlar piknik için bu mekanı tercih ediyorlar. Oyun parkları, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve sosyal alanları ile vatandaşlara hizmet veren Havran Millet Bahçesi peyzaj çalışmaları ile de dikkatleri çekiyor. Millet Bahçesi'nin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy 'Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan, Havran Millet bahçesinde, piknik yapan binlerce vatandaşlarımızla birlikte olduk. Samimiyetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Tüm körfez halkını bu güzel Havran Millet Bahçesinde zaman geçirmeye davet ediyoruz' dedi.

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı
    07:42 İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı

    İran'ın en çok dinlenen şarkıcısı Moein, Van'da bir konser verdi. Konser için kente gelen binlerce İranlı, saatlerce konser alanına girebilmek için bekledi. Konser alanının önünde yaşanan izdiham nedeniyle cam kapılar kırıldı ve birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı konser, basına kapalı yapıldı.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.


Advertisement