PKK, Bir Gecede Aynı Konvoya İki Kez Saldırdı - Son Dakika
Güncel

PKK, Bir Gecede Aynı Konvoya İki Kez Saldırdı

Van'ın Başkale ilçesinde 13 askerin yaralandığı saldırının ardından PKK'nın aynı konvoya bir kez daha saldırdığı ve 11 askerin daha yaralandığı ortaya çıktı.

22.09.2015 10:22  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Başkale ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından yola kurulan iki ayrı bombalı tuzağın patlatılması sonucu 24 askerin yaralandığı bildirildi.

İLK SALDIRIDA 13 ASKER YARALANDI

Dün gece saat 23.30 sıralarında Başkale- Hakkari kara yolunun 10. kilometresindeki Çamlık mevkiinde PKK üyeleri tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı, askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Olayda yaralanan 13 asker hastanelerde tedavi altına alınırken, patlamanın dehşeti ise gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamanın etkisiyle yolda 3 metrelik çukur oluşurken, trafik ise tali yoldan sağlanıyor.

AYNI KONVOYA İKİNCİ SALDIRI

Van'ın Başkale ilçesinde askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen ikinci patlamada ise 11 asker yaralandı.

Olay, saat 01.50 sıralarında Van-Başkale kara yolu üzerinde bulunan Gedikbaşı Mahallesi civarında meydana geldi. Askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lılar tarafından önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı uzaktan kumanda ile patlatıldı. Meydana gelen patlamada 11 asker yaralandı. Yaralı askerler, bölgeye sevk edilen ambulanslarla Başkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından yaralı askerler, askeri helikopterle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi ile Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, Van-Hakkari kara yolunda askeri konvoyun geçişi sırasında iki bölgede bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcı patlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Van-Hakkari kara yolu üzerindeki Çamlık mevkiinde 21 Eylül 2015 günü saat 22.20'de askeri konvoyun geçişi sırasında el yapımı patlayıcı patlatılmıştır. Patlama sonucunda konvoyda bulunan bir kirpi tipi askeri araç yan yatmış ve biri ağır olmak üzere toplam 13 güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Van-Hakkari kara yolu üzerinde 22 Eylül 2015 günü saat 01.47'de askeri konvoyun geçişi sırasında el yapımı patlayıcı patlatılmıştır. Patlama sonucunda konvoyda bulunan bir kirpi tipi askeri araç patlama etkisiyle oluşan çukura düşmüş ve ilk belirlemelere göre 11 güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı'nca olaya taktik zırhlı araçla müdahale edilip olay yerinde emniyet alınmış, 112 acil servis ve karayolları ekipleri olay yerine yönlendirilmiştir. Söz konusu saldırılarla ilgili operasyon ve tahkikat sürdürülmektedir." denildi.

PKK, Bir Gecede Aynı Konvoya İki Kez Saldırdı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel PKK, Bir Gecede Aynı Konvoya İki Kez Saldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (43)

  • vıcdani ret: askere gıtmem Taner Yıldız ve bılal önce gıtsın sahtekarlar 69 25 Yanıtla vicdani ret: Ne düşmanı düşman arıyorsak kendi benligimizde hepimizde 1 0
  • H.k.: Allah belanizi versin inşallah Asker vr polisle devletle ugrasacsginiza azıcık erkek olunda dagdaki bacilarinizi kurtarin 50 18 Yanıtla misafir: SİZİNGİBİ ETEK EŞARP TAKIP GÖNDERMİYOLAR ASLANLAR GİBİ GÖNNDERİYOLAR ASLANLAR GİBİDE ASKER OLUYORLAR ARKALARINA DUA EDİLİYOR SİZİNKİLER GİBİ LEŞ ÖLMÜŞ DENMİYO LANET OKUNMUYO DAGLAR LEŞ KOKUYORMUŞ DUYUYORUZ GÖMEMİYOSUNUZ BİLE HAYVANLAR BİLE TENEZZÜL ETMİYOLAR DÜNYADA VERİLEN AKİBETLERİ LEŞ AHİRET CEHENNEM BİZİM ASKERLERİMİZ ŞEHİT PEYGAMBER KOMŞUSU CENNETLE MÜJDELİ SENDE LEŞLERDEN BİRİSİN BELLİ 1 2
  • CAMOKA : ROJ,SENİN BOYNUN ALTINDA KALSIN PİSLİK PKK LI. 16 30 Yanıtla
  • hewal: ALLAH PKK'nın belasını versin tez zamanda 34 7 Yanıtla
  • Ermeni kürdü: Bence doğuya doğum kontrol yöntemi şart doğurur doğurur salarsan sokağa ya terörist olur yada terörist 20 13 Yanıtla
  • ZAZANA: lan dürüst olun ölü sayısını verin.. hep yaralı sonra bir süre yaralı tedavi gördüğü hastahanede vefat etti demeyin. ailelerini tekrar tekrar öldürmeyin. 16 12 Yanıtla misafir: dua edin yoktur dua edelim yokta vermemişlerdir 0 0
  • hatay: pkklılar süryede ital gelanler 3günlük ömurleri var 23 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Batı Trakya'da düzenlenen toplu iftarlar bölgedeki sosyal hayatta önemli bir rol oynuyor
    11:17 Batı Trakya'da düzenlenen toplu iftarlar bölgedeki sosyal hayatta önemli bir rol oynuyor

    Ramazan ayının başlamasıyla Batı Trakya'da yaşayan Türkler arasında düzenlenen toplu iftarlar, bölgedeki sosyal hayatta önemli rol oynuyor.

  • Kemal Tahir'in 'Devlet Ana' eseri tiyatro sahnesinde dünya prömiyerini yaptı
    11:17 Kemal Tahir'in 'Devlet Ana' eseri tiyatro sahnesinde dünya prömiyerini yaptı

    Devlet Tiyatroları Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce, usta yazar Kemal Tahir'in 1967'de yayınlanan Osmanlı'nın kurulma sürecini anlattığı "Devlet Ana" eserinden uyarlanan tiyatro oyunu sanatseverlerle buluştu.

  • DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu
    11:15 DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu

    DOSAB ve DOSABSİAD tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeği programında bölge sanayicileri bir araya geldi. İftar organizasyonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıldı. DOSAB Başkanı Levent Eski, yapılan faaliyetlerin yanı sıra birlik ve beraberliği güçlendirmenin de önemli olduğunu belirtti.

  • Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:14 Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un başkanlığında yapılan toplantıda, 2023 yılında ilimizde yapılan çalışmalar değerlendirilerek 2024 yılı için yapılması gereken konular ele alındı. Vali Aksoy, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede etkinliğin en üst noktaya çıkarılmasını hedeflediklerini belirtti.

  • Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı
    11:14 Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından yapılan kontrolde bir araçta Afganistan uyruklu 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı suçundan gözaltına alınan bir kişi ise tutuklandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Kontrolde, bir araca, bir çocuk can yeleğine, bir el hava pompasına, sekiz şambrel ve 11 bin 400 TL'ye el konuldu.

  • Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf Öğrencileri Mektuplarını Asker Abilerine Gönderdi
    11:13 Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf Öğrencileri Mektuplarını Asker Abilerine Gönderdi

    Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, ödev olarak kendilerine verilen ilk mektuplarını askerlere yazdı. Mehmetçik, minik yüreklerin duygu yüklü mektuplarına cevap vererek okullarında ziyaret etti. Ayrıca, 9. Kolordu Komutanlığı'nın karargahında da öğrencileri misafir etti. Tugay Komutanı Yardımcısı Piyade Albay M. Kelami Kablay, öğrencilere duygusal bir cevap vererek onları tebrik etti.

  • Van Çöreği Ramazan Ayında da Vazgeçilmezler Arasında
    11:13 Van Çöreği Ramazan Ayında da Vazgeçilmezler Arasında

    Van'da 1939 yılından itibaren üretilen ve dört mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen çöreği almak isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Van çöreği, tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun belli miktarda karıştırılmasıyla yapılan bir lezzet olarak sofralardaki yerini koruyor. Çörekler, sipariş üzerine pek çok ülkeye de gönderiliyor. Van çöreğinin kalitesi ve lezzetiyle öne çıktığını belirten işletme sahibi Seyfi Duman, çöreğin bağımlılık yaptığını ve müşterilerin yıllar sonra bile tekrar gelip yediğini ifade etti. Ramazan ayında ise çörek talebinin arttığını ve işlerin daha da yoğunlaştığını söyledi.


Advertisement