13 Bin 500 Kişi Kapasiteli Tire Arena'da İnşaat Başladı - Son Dakika
Spor

13 Bin 500 Kişi Kapasiteli Tire Arena'da İnşaat Başladı

13 Bin 500 Kişi Kapasiteli Tire Arena\'da İnşaat Başladı

İzmir’in Tire ilçesine yapılacak olan 13 bin 500 kişi kapasiteli, yaklaşık 24 milyon TL’ye mal olacak dev stadyumun inşaatına başlandı.

19.08.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Tire ilçesine yapılacak olan 13 bin 500 kişi kapasiteli, yaklaşık 24 milyon TL'ye mal olacak dev stadyumun inşaatına başlandı.

İzmir'in Tire ilçesinde merakla beklenen Tire Arena Stadyumu'nun yapım ihalesinin tamamlanmasının ardından, yüklenici firma dev stat için çalışmaların startını verdi. 13 bin 500 kişi kapasiteli olan stadyumun 700 iş gününde tamamlanması planlanırken, stat yaklaşık olarak ise 23 milyon 500 bin TL'ye mal olacak.

Planlama olarak UEFA standartlarına uygun inşa edilecek stat hakkında bilgiler veren Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, stadyumun yapımı için ayrılan 22 milyon 208 bin TL'lik kaynağın İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandığını söyledi. Çiçek, kararın vatandaşları mutlu ettiğini ifade ederek, stadının temelin 4 Eylül'de, yani Tire'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde atılacağını söyledi. Çiçek, "İlçeyi önde gelen spor kentlerinden biri yapmak istiyoruz. Büyükşehir belediyesi ve meclisine ilçe halkı adına teşekkür ederim. Sporda elde dilen başarıların tesisleşme olmadan bir anlam kazanacağını düşünmüyorum. Olimpik ölçülerdeki Tire Arena'da birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yapmak istiyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 13 Bin 500 Kişi Kapasiteli Tire Arena'da İnşaat Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement